România caută "ambasadoare a frumuseţii" pentru Miss Universe 2009

Miss Universe România 2009, concursul care va decide reprezentanta României în finala competiţiei internaţionale ce desemnează cea mai frumoasă femeie din lume, va avea loc pe 27 iunie, acesta urmând să fie difuzat de televiziunea publică, informează organizatorii.

53 afișări
Imaginea articolului România caută "ambasadoare a frumuseţii" pentru Miss Universe 2009

România caută "ambasadoare a frumuseţii" pentru Miss Universe 2009 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anul acesta este primul, după o pauză de 11 ani, când România va avea posibilitatea de a se înscrie în concursul care desemnează cea mai frumoasă femeie din lume, care va avea loc în Bahamas.

"Sunt extrem de entuziasmată că România va fi reprezentată anul acesta la concursul Miss Universe, ce se va desfăşura în Bahamas", a declarat Paula Shugard, preşedinte al Organizaţiei Miss Universe. "Am certitudinea că în cadrul competiţiei locale va fi selectată o reprezentantă minunată, care va fi un adevărat ambasador al ţării sale", a mai spus ea.

Tinerele din toată ţara au posibilitatea de a se înscrie în competiţie pe site-ul oficial www.missuniverseromania.com sau în incinta Băneasa Shopping City, până pe data de 11 iunie. Preselecţia celor 24 de finaliste va avea loc la Băneasa Shopping City, pe 13 şi 14 ale lunii.

Finala concursului naţional va avea loc pe 27 iunie 2009, într-un show ce va fi transmis în direct de Televiziunea Română şi prezentat de Valentina Ionescu.

Dayana Mendoza, din Venezuela, deţinătoarea titlului Miss Universe 2008, va participa la alegerea celei mai frumoase românce, în calitate de membru al juriului.

Câştigătoarea marelui premiu va reprezenta România în marea finală, aşa cum au făcut-o în trecut şi alte participante, precum actriţa Daniela Nane (1991) sau preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase (1996).

"Participarea la Miss Universe 1991 a fost o experienţă de neuitat, care mi-a întărit decizia de a-mi clădi viaţa frumos, prin propriile forţe, alegând o profesie care să-mi placă şi care să-mi pună în valoare aptitudinile", a declarat Daniela Nane, deţinătoarea titlului Miss Universe România 1991.

Din cele 24 de finaliste selectate din întreaga ţară, Miss Universe România 2009 va fi aleasă în urma mai multor probe, printre care şi cea a prezentării costumului popular. Proba decisivă va fi cea a interviului de personalitate, juriul urmând să analizeze echilibrul psihic al concurentelor, şarmul personal şi încrederea în sine, abilitatea de a comunica liber, precum şi consistenţa informaţiei transmise.

Punctajul final, în urma căruia va fi aleasă câştigătoarea titlului Miss Universe România 2009, se va calcula din procente egale de 50% provenite din notele acordate de juriu şi public, prin televoting.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici