Românii la fel de intoleranţi faţă de homosexualitate ca acum 4 ani

Homosexualitatea este în continuare puternic respinsă de societatea românească, potrivit Barometrului de opinie Publică, ediţia mai 2007, realizat pe baza răspunsurilor a 2.000 de persoane.

2 afișări
Imaginea articolului Românii la fel de intoleranţi faţă de homosexualitate ca acum 4 ani

Românii la fel de intoleranţi faţă de homosexualitate ca acum 4 ani

Potrivit datelor, 52 la sută dintre respondenţi nu cred că homosexualii ar trebui acceptaţi ca orice altă persoană şi numai 34 la sută au crezut contrariul. Restul de 15 la sută nu au vrut să răspundă. De aceea, potrivit sociologilor, intoleranţa faţă de homosexualitate este ridicată în aproape toate mediile sociale, chiar dacă tinerii cei din mediul urban şi cei mai educaţi sunt mai toleranţi.

Aproape 77 la sută dintre români s-ar simţi deranjaţi dacă o persoană de acelaşi sex le-ar face avansuri, două treimi ar avea aceeaşi reacţie dacă ar vedea două persoane de acelaşi sex sărutându-se pe stradă, indiferent dacă este vorba de bărbaţi sau de femei.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici