Roskosmos şi ESA vor construi un nou tip de navetă spaţială

Agenţia spaţială rusă (Roskosmos) şi cea europeană (ESA) au decis să construiască un nou tip de navetă spaţială, care să transporte un echipaj de până la şase persoane pentru efectuarea unor zboruri pe orbita Pământului şi pe Lună.

11 afișări
Imaginea articolului Roskosmos şi ESA vor construi un nou tip de navetă spaţială

Roskosmos şi ESA vor construi un nou tip de navetă spaţială (Imagine: Mediafax Foto)

"Roskosmos şi ESA au semnat, marţi, un acord în vederea creării unei navete pentru echipaje umane care să poată transporta până la şase persoane şi care să efectueze zboruri atât pe orbita Pământului cât şi pe Lună", a indicat purtătorul de cuvânt al Roskosmos, Alexandr Vorobiev.

Testarea vehiculului, a cărui greutate ar putea atinge 20 de tone, ar putea avea loc începând cu 2015.

Prima lansare este prevăzută pentru 2018, de la cosmodromul Vostotchny, din regiunea fluviului Amur, în Siberia, potrivit purtătorului de cuvânt.

Noul vehicul va fi utilizat o perioadă alături de navetele Soyuz, care asigură transportul echipajelor ruso-americane pe Staţia Spaţială Internaţională (ISS), până la expirarea termenului de valabilitate al acestora din urmă, a adăugat Vorobiev.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici