Russell Crowe, într-un film despre legăturile secrete dintre Rupert Murdoch şi Margaret Thatcher

Actorul Russell Crowe ar putea juca rolul magnatului din industria media Rupert Murdoch într-un film care descrie legăturile secrete dintre omul de afaceri australian şi fostul premier britanic Margaret Thatcher.

235 afișări
Imaginea articolului Russell Crowe, într-un film despre legăturile secrete dintre Rupert Murdoch şi Margaret Thatcher

Russell Crowe (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit contactmusic.com, filmul va fi realizat pe baza volumului de memorii "Good Times, Bad Times", scris de Harold Evans, fostul editor-şef al ziarului Sunday Times.

"Trebuie să ai mult curaj pentru a juca pe cineva cum este Murdoch. Russell poate face acest lucru", a spus o sursă pentru publicaţia Daily Star.

Presa britanică a avansat numele actorului Colin Firth în rolul lui Harold Evans, însă acest proiect se află deocamdată într-un stadiu incipient şi nu au fost încă semnate contracte cu actorii care vor face parte din distribuţia filmului.

Leon Lecash, regizorul acestui proiect, a spus: "Filmul va fi o dramă şi va fi ori de televiziune ori pentru marele ecran. Proiectul se află într-o fază incipientă şi deocamdată a fost semnat doar contractul cu Harold Evans (de ecranizare a volumului său de memorii, n.r.). Nu există deocamdată contracte semnate cu scenarişti şi nici cu actori".

Filmul se va concentra asupra înţelegerilor secrete încheiate între fostul premier britanic Margaret Thatcher şi magnatul australian din industria media Rupert Murdoch.

Potrivit volumului scris de Evans, Margaret Thatcher, supranumită "Doamna de Fier", ar fi manipulat legislaţia britanică pentru a facilita încheierea contractului prin care Rupert Murdoch a achiziţionat ziarul The Times în 1981, în schimbul unei prese favorabile pentru partidul ei (Partidul Conservator din Marea Britanie, n.r.).

Russell Crowe, care s-a născut în Noua Zeelandă, dar a crescut în Australia, a câştigat, în 2001, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal pentru prestaţia din "Gladiatorul", primind alte două nominalizări la premiile Academiei americane pentru rolurile din "Scandal în industria tutunului/ The Insider" (1999) şi "O minte sclipitoare/ A Beautiful Mind" (2001).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici