Russell Crowe şi Nicole Kidman, actorii care iau salariile cele mai mari la Hollywood

Russell Crowe şi Nicole Kidman se află pe primele locuri într-un top al actorilor care primesc cele mai mari sume pentru a juca în filmele hollywoodiene, potrivit unui top realizat de revista Forbes, informează The Sunday Times

4 afișări
Imaginea articolului Russell Crowe şi Nicole Kidman, actorii care iau salariile cele mai mari la Hollywood

Russell Crowe şi Nicole Kidman, actorii care iau salariile cele mai mari la Hollywood

Deşi puţini îndrăznesc să le conteste calităţile actoriceşti, starurile din "Gladiator / Gladiatorul" şi "Moulin Rouge!" au depus eforturi semnificative pentru a-şi câştiga locul pe lista actorilor hollywoodieni ale căror câştiguri sunt de cel puţin 20 de milioane de dolari pe film, potrivit revistei Forbes.

Analiza detaliată privind plăţile primite de actori realizată de titlul de afaceri a stârnit numeroase discuţii la Hollywood, unde greva scenariştilor pune într-o lumină negativă câştigurile celebrităţilor din industria filmului. “Acest document suscită nemulţumire şi gelozie într-un moment în care avem nevoie de linişte şi calm", a declarat unul dintre negociatorii care încearcă dezamorsarea grevelor.

Forbes a realizat o comparaţie între salariile actorilor şi sumele obţinute de aceştia din vânzările de filme pe DVD sau în cinematografe pentru a obţine o estimare a valorii lor pentru studiourile de producţie.

Russell Crowe a fost extrem de deranjat de raportul Forbes, în condiţiile în popularitatea lui a scăzut continuu după ce a filmat "LA Confidential" şi "Gladiator / Gladiatorul", perioadă în care criticii îl vedeau drept "următorul Marlon Brando". Concomitent, salariul lui pentru producţii precum "Master and Commander: The Far Side of the World / Master and Commander: La capătul Pământului", adaptare după cartea lui Patrick O'Brian şi care nu a avut succesul scontat, a ajuns la 20 de milioane de dolari.

În cazul lui Crowe, fiecare dolar primit de acesta generează cinci pentru film, comparativ cu suma de 29 de dolari generată de Matt Damon în cazul trilogiilor "Ocean’s Eleven" şi "Bourne's Supremacy / Supremaţia lui Bourne". Damon a declarat că ar prefera să aibă un salariu mai mic pentru a putea apărea în filme cu bugete mai mici, însă lui Crowe par să îi placă producţiile cu buget mare, cum ar fi noua versiune a legendei lui Robin Hood, care se estimează că va fi un succes de proporţii.

Ca şi Russell Crowe, Nicole Kidman este considerată actriţa de la Hollywood cu cele mai mari venituri şi este cunoscută de public mai ales ca fostă soţie a lui Tom Cruise, pentru premiul Oscar obţinut, pentru că a fost imaginea celei mai scumpe reclame filmate vreodată, pentru parfumul Chanel 5, şi pentru câteva filme care au avut succes în box-office. Ea a jucat şi în filme "de artă", cum este "The Hours / Orele", pentru care a obţinut Oscarul, şi a intrat în topul actorilor plătiţi cu peste 20 de milioane de dolari pe film, dominat de bărbaţi, graţie remake-ului serialului TV din anii 1960, "Bewitched / Ce vrăji a mai făcut nevasta mea". Comedia nu a reuşit să aibă rezultate remarcabile în box-office, în timp ce filmele în care actriţa a jucat ulterior au avut doar un succes limitat.

Potrivit estimărilor Forbes, fiecare dolar plătit lui Kidman generează încasări de opt dolari pentru filmul în care aceasta apare, în timp ce Jennifer Aniston aduce filmelor în care apare 17 dolari la fiecare dolar primit, iar Angelina Jolie generează încasări de 15 dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici