S-a aflat de ce apa din Veneţia a devenit verde

Autorităţile din Veneţia au descoperit de ce apa din faimosul Grand Canal a devenit verde fluorescent. Testele făcute în laborator au arătat că în apă a ajuns un produs chimic, potrivit CNN.

2063 afișări
Imaginea articolului S-a aflat de ce apa din Veneţia a devenit verde

S-a aflat de ce apa din Veneţia a devenit verde

Misterioasa pată verde care a apărut duminică în faimosul Grand Canal din Veneţia a fost cauzată de un produs chimic utilizat în mod obişnuit în construcţiile subacvatice pentru a ajuta la identificarea scurgerilor, susţin autorităţile de mediu.

Substanţa nu este toxică, dar nu se ştie cum a ajuns în apă. Agenţia Regională pentru Mediu din Veneţia (ARPAV) consideră că este puţin probabil să fie vorba de un accident deoarece în apă a ajuns o cantitate mare din produsul chimic.

Pata verde a fost observată pentru prima dată duminică dimineaţă de localnici în apropierea Podului Rialto. Ulterior, pata a crescut acoperind o mare parte din suprafaţa apei.

Niciun grup nu şi-a asumat responsabilitatea pentru acest act. Poliţia investighează mai multe piste, fiind vizate şi organizaţiile de mediu. Alte rezultate ale testelor sunt aşteptate în cursul acestei săptămâni, care ar putea ajuta la identificarea sursei poluării.

Nu este prima dată când Marele Canal din Veneţia îşi schimbă culoarea. În 1968, artistul argentinian Nicolás García Uriburu a aruncat în apă un colorant pentru a atrage atenţia asupra problemelor ecologice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici