S-a dat drept mama lui decedată, pentru a încasa asigurare socială - VIDEO

Un american de 49 de ani a semnat acte în numele mamei sale şi s-a deghizat timp de şase ani, pentru a colecta asigurarea ei socială şi alte pensii primite de aceasta, autorităţile susţinând că bărbatul "a luat locul mamei sale" după moartea femeii, în septembrie 2003, informează CNN.

20 afișări
Imaginea articolului S-a dat drept mama lui decedată, pentru a încasa asigurare socială - VIDEO

S-a dat drept mama lui decedată, pentru a încasa asigurare socială (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Thomas Parkin (49 de ani) a primit, în tot acest timp, peste 100.000 de dolari. Alături de el mai este acuzat un bărbat, Mhilton Rimolo (47 de ani), care ar fi fost complicele său.

Cauţiunea stabilită pentru fiecare dintre cei doi este de un milion de dolari. Dacă ei vor fi găsiţi vinovaţi, ar putea petrece 25 de ani în închisoare. Autorităţile susţin că Parkin a "luat locul mamei sale" după moartea femeii, în septembrie 2003.

Americanul a fost surprins de camerele de supraveghere în momentul în care s-a deghizat drept mama sa şi a mers la departamentul auto pentru a-i reînnoi acesteia permisul de conducere, în 29 aprilie. Rimolo era alături de el, pretinzând că era nepotul bătrânei.

Potrivit autorităţilor, Parkin şi Rimolo au fost implicaţi în fraude şi înainte de moartea lui Irene Prusick, după ce femeia i-a cedat fiului său o clădire pe care o deţinea în Brooklyn. Până în 2000, Parkin adunase datorii considerabile, din cumpărarea de imobile împreună cu partenerul său de afaceri, Rimolo.

Americanul a falsificat şi certificatul de deces al mamei sale, trecând pe acesta alte date decât cele reale.

Autorităţile au început ancheta în 2008, pe când Parkin era implicat în mai multe procese legate de domeniul imobiliar. Anchetatorii nu au găsit, iniţial, nicio dovadă a decesului lui Prusick, dar o investigaţie atentă i-a făcut să găsească certificatul falsificat. Bărbatul a fost arestat marţi.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici