S. P. L. Sørensen, chimistul care a inventat conceptul de pH, omagiat de Google printr-un Doodle special

Google Doodle special, astăzi, dedicat lui S.P.L. Sørensen, chimistul danez care a devenit faimos după ce a introdus conceptul de pH. Google vă invită la un joc interesant.

3612 afișări
Imaginea articolului S. P. L. Sørensen, chimistul care a inventat conceptul de pH, omagiat de Google printr-un Doodle special

S. P. L. Sørensen, omul care a inventat conceptul de PH, omagiat de Google printr-un doodle special

S. P. L. Sørensen s-a născut în Havrebjerg, Danemarca în 9 ianuarie 1868.

Din 1901 şi până în 1938 a fost şeful prestigiosului Carlsberg Laboratory din Copenhaga.

În timp ce lucra la respectivul laborator, a studiat efectul ionilor asupra proteinelor. Deoarece concentraţia ionilor de hidrogen era în mod particular importantă, el a introdus scala pH, ca o modalitate simplă de a exprima acest lucru.

Articolul în care a introdus scara descria două noi metode pentru a măsura aciditatea. Prima era bazată pe electrozi, în timp ce a doua implica compararea culorilor mostrelor şi un set preselectat de indicatori.

S. P. L. Sørensen a murit pe 12 februarie 1939.

Cercetările sale sunt legendare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici