SALT ÎN TIMP: Tehnologia modernă şi gheişele secolului al XIX-lea - GALERIE FOTO

Când ne gândim la gheişe ne imaginăm imediat un chimono, un machiaj strident, beţe în păr şi pantofi cu platforme extrem de înalte. Dar o colecţie de fotografii făcute în secolul al XIX-lea vin să contrazică această imagine.

6692 afișări
Imaginea articolului SALT ÎN TIMP: Tehnologia modernă şi gheişele secolului al XIX-lea - GALERIE FOTO

SALT ÎN TIMP: Tehnologia modernă folosită pentru a scoate în evidenţă frumuseţea gheişelor (Imagine: Daily Mail)

Fotograful şi cercetătorul Rob Oechsle (aka Okinawa Soba) a realizat o colecţie de fotografii cu gheişe în costume de baie, pe care, cu ajutorul tehnologiei moderne, a reuşit să le retuşeze pentru a le reda frumuseţea celebrelor gheişe, scrie Daily Mail.

Fotografiile, făcute între anii 1868 şi 1912, surprind gheişe folosite ca fotomodele pentru costumele de baie.

"Între anii 1870 şi 1920, gheişele au fos practic stăpâne peste lumea modei şi modelingului în studiourile foto din Japonia. Fotografii aveau nevoie de modele care să aibă proporţii echilibrate şi care să ştie să pozeze, uneori îmbrăcate, alteori dezbrăcate. Nu este surprinzător că gheişele au făcut parte din industria fotografică a acelei perioade, ţinând cont de faptul că erau considerate echivalentul supermodelelor din zilele noastre", a declarat Rob Oechsle.


 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici