Samuel L. Jackson debutează pe Broadway

Actorul Samuel L. Jackson îşi va face debutul pe Broadway, în septembrie, în rolul lui Martin Luther King din spectacolul după piesa scrisă de Katori Hall "The Mountaintop".

26 afișări
Imaginea articolului Samuel L. Jackson debutează pe Broadway

Samuel L. Jackson debutează pe Broadway (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Spectacolul "The Mountaintop" - care recreează evenimentele din noaptea de dinaintea asasinării luptătorului pentru drepturi civile Martin Luther King, în 1968 - este regizat de nominalizatul la premiile Tony Kenny Leon ("A Raisin in the Sun").

Spectacolul va fi jucat din 22 septembrie, la Bernard B. Jacobs Theater din New York, premiera oficială având loc pe 13 octombrie.

Printre marile realizări ale actorului se numără rolurile din "Pulp Fiction", pentru care a fost nominalizat la Oscar, în 1995, şi a câştigat un premiu BAFTA, şi trilogia "Războiul stelelor/ Star Wars". Jackson a mai jucat, printre altele, în superproducţia "Omul de oţel/ Iron Man" şi în "Mărul discordiei/ Lakeview Terrace", în regia lui Neil LaBute. A câştigat un premiu Ursul de Argint, la Festivalul de la Berlin, în 1997, pentru rolul din "Jackie Brown", dar şi un premiu pentru cel mai bun rol secundar la Festivalul de la Cannes, în 1991, pentru rolul din "Febra iubirii".

În 2008, el a primit Premiul Cinematecii Americane, acordat anual unei personalităţi din lumea filmului, care "se dedică scopului de a aduce o contribuţie importantă" acestei arte.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici