Samuel L. Jackson luptă împotriva rasismului (Galerie Foto)

Actorul american Samuel L. Jackson va fi naratorul unui film documentar despre golf, pionierii afro-americani din domeniul sportului şi lupta împotriva rasismului, informează femalefirst.co.uk.

22 afișări
Imaginea articolului Samuel L. Jackson luptă împotriva rasismului (Galerie Foto)

Samuel L. Jackson luptă împotriva rasismului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Documentarul se numeşte "Uneven Fairways" şi va avea premiera, în această săptămână, pe postul de televiziune America's Golf Channel.

Filmul, bazat pe romanele "Uneven Lies" de Pete McDaniel şi "Forbidden Fairways" de Calvin H. Sinnette, descrie epoca în care "onoarea şi fair play-ul se confruntau cu discriminarea".

Documentarul aduce un omagiu jucătorilor de golf afro-americani care au avut de înfruntat atitudinile rasiste şi nedreptăţile care le limitau dreptul de a practica acest sport, la cel mai înalt nivel, dar, care, au reuşit să deschidă calea viitorilor mari campioni de golf, precum Tiger Woods, care apare şi el în acest film.

Jackson este considerat unul dintre cei mai buni jucători de golf din lume, din lumea celebrităţilor.

Printre evenimentele remarcabile ale secolului XX, relatate în acest documentar, este prezentată şi povestea celebrului boxer Joe Louis, campion mondial la categoria grea, care a fost, totodată, primul sportiv afro-american invitat să participe la turneul de golf San Diego Open, în 1952, în cadrul circuitului organizat, anual, de Professional Golfers' Association (PGA).

GALERIE FOTO

Citeşte şi:

Samuel L. Jackson, sărbătorit de Cinemateca Americană

Jim Caviezel şi Samuel L. Jackson se vor înfrunta în "Blown"

Samuel L. Jackson va juca în remake-ul filmului "The Last Dragon"

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici