Sănătatea lui John Travolta, motiv de îngrijorare pentru prietenii actorului

Starea de sănătate a actorului american John Travolta reprezintă un serios motiv de îngrijorare pentru prietenii acestuia, deoarece, după ce fiul său a murit la la începutul anului, el suferă de insomnie, informează femalefirst.co.uk.

315 afișări
Imaginea articolului Sănătatea lui John Travolta, motiv de îngrijorare pentru prietenii actorului

Sănătatea lui John Travolta, motiv de îngrijorare pentru prietenii actorului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul actor american îşi petrece nopţile conducând un mic vehicul folosit pe terenurile de golf, în jurul proprietăţii sale din statul Florida.

Surse din presa americană au afirmat că John Travolta suferă de insomnie acută, cauzată de decesul fiului său adolescent, Jett Travolta, în urmă cu şase luni.

Cursele nocturne pe care actorul le face pe proprietatea sa au devenit o obişnuinţă, potrivit martorilor locali. "Îl vedem adeseori pe John (John Travolta - n.r.) conducând noaptea. Foarte rar îl poţi vedea în timpul zilei. În trecut, îl vedeam conducând acel vehicul împreună cu fiul său. Acum se plimbă singur".

Jett Travolta a decedat, la vârsta de 16 ani, în urma unui atac cerebral, pe 2 ianuarie, în timpul vacanţei pe care o petrecea în Bahamas cu familia. Adolescentul suferea din copilărie de crize de epilepsie.

După această tragedie, John Travolta a mărturisit faptul că Jett suferea de autism, încălcând astfel convingerile religioase susţinute de cultul scientologic, din care familia Travolta face parte, care neagă existenţa afecţiunilor medicale.

După decesul lui Jett, presa americană a afirmat că refuzul lui John Travolta şi al soţiei sale, Kelly Preston de a recunoaşte boala fiului lor a împiedicat orice tratament medicamentos.

Diverse surse au speculat că Jett Travolta era tratat doar prin programe de detoxifiere a organismului şi administrarea de vitamine, nefiind însă tratat cu medicamentele convenţionale, administrate în mod obişnuit în astfel de cazuri.

În mass-media americană au apărut, de altfel, câteva zvonuri potrivit cărora John Travolta intenţionează să părăsească acest cult religios, după 35 de ani, deoarece credinţa lui în principiile scientologice a fost "profund zguduită" de moartea fiului său.

"Au apărut multe zvonuri din interiorul bisericii scientologice care susţin că John Travolta este dezamăgit de faptul această religie nu a putut să îl ajute mai mult pe fiul lui", a declarat Rick Ross, un autor american şi totodată predicator în cadrul acestui cult religios.

Dacă John Travolta, care face parte din vârful ierarhiei acestei religii şi care a investit milioane de dolari din averea personală în acest cult, decide să părăsească biserica scientologică, membrii acesteia ar putea "să reacţioneze foarte urât", a declarat Rick Ross.

"Cred că va fi foarte greu pentru John Travolta, în această fază, să se desprindă de biserica scientologică. Ar fi o decizie extrem de importantă din partea lui, pentru că biserica scientologică păstrează dosare ale membrilor ei celebri care conţin informaţii personale compromiţătoare despre aceştia", a menţionat Ross.

"Iar biserica scientologică a dovedit deja în trecut că are obiceiul să publice aceste informaţii pentru a compromite persoanele care au plecat din rândurile ei şi care au declarat anumite lucruri care nu i-au convenit. Din acest motiv consideră că John Travolta va păstra privată problema pe care o are cu biserica scientologică", a explicat aceeaşi sursă.

Jett Travolta, în vârstă de 16 ani, a fost găsit decedat pe 2 ianuarie, în reşedinţa de vacanţă a familiei sale din Old Bahama Bay, de pe insula Grand Bahama, unde familia şi prietenii lui John Travolta au petrecut sărbătorile de iarnă.

Echipa care a efectuat autopsia lui Jett Travolta a ajuns la concluzia că tânărul a murit din cauza unei "tulburări cerebrale", explicaţie care contrazice declaraţiile membrilor familiei, conform cărora băiatul s-ar fi lovit la cap accidental, când se afla în baie.

Jett era singurul fiu al actorului şi al lui Kelly Preston. Cei doi mai au împreună o fetiţă în vârstă de opt ani, Ella.

Cultul scientologic, promovat din plin de Tom Cruise şi John Travolta, este considerat o sectă în mai multe ţări europene, unde a făcut şi subiectul unor condamnări judiciare.

Acesta a fost fondat în Statele Unite, în 1954, de scriitorul de literatură SF Lafayette Ron Hubbard (1911 - 1986), care a pretins că oamenii poartă în ei urme ale unei vechi civilizaţii extraterestre. Scientologia a obţinut avantaje fiscale rezervate cultelor religioase. De altfel, cultul are statut de întreprindere comercială.

Cultul are milioane de adepţi pe care preferă să-i recruteze din cercurile sociale influente. Adepţii trebuie să doneze sume mari de bani pentru a urma cursurile scientologice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici