Sandra Bullock, încântată de dubla ei victorie din acest weekend: Oscarul şi Zmeura de Aur

Sandra Bullock a promis că va expune împreună cele două statuete câştigate în acest weekend - Oscarul şi Zmeura de Aur -, care recompensează cea mai bună, respectiv cea mai proastă prestaţie actoricească a anului.

69 afișări
Imaginea articolului Sandra Bullock, încântată de dubla ei victorie din acest weekend: Oscarul şi Zmeura de Aur

Sandra Bullock, încântată de dubla ei victorie din acest weekend: Oscarul şi Zmeura de Aur (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa americană în vârstă de 45 de ani, nominalizată în premieră la Oscar într-o carieră de peste 20 de ani, a devenit prima actriţă din istorie care a câştigat în acelaşi weekend Oscarul şi Zmeura de Aur.

Zmeura de Aur, care în 30 de ani de când este decernată a obţinut statutul de veritabil premiu anti-Oscar, recompensează cele mai slabe prestaţii ale anului din cinematografia americană. Deşi cei mai mulţi dintre actori preferă să ignore nominalizările lor la Zmeura de Aur, Sandra Bullock, renumită pentru umorul pe care îl are, a acceptat acest anti-premiu şi s-a prezentat, sâmbătă, la Barnsdall Theater din Los Angeles pentru a-şi ridica trofeul.

"Ele (cele două trofee, n.r.) vor fi puse unul lângă celălalt, aşa cum trebuie", a declarat actriţa americană, duminică noapte, după ce a fost recompensată şi cu Oscarul pentru cel mai bun rol principal. "Trebuie să ştii să primeşti ceea ce este bun în viaţă ca şi ceea ce nu este la fel de bun", a spus aceasta.

"Însă m-am simţit cu adevărat bine la gala Zmeura de Aur (sâmbătă seară, n.r.). Aşa cum ştiţi, nu mă iau niciodată prea în serios", a explicat actriţa americană.

Sandra Bullock a primit Zmeura de Aur pentru rolul din comedia romantică "All about Steve", în care interpretează partitura unei creatoare de cuvinte încrucişate, ce urmăreşte cu înverşunare un cameraman. De-a lungul carierei sale, Bullock a mai fost de alte patru ori nominalizată la acest premiu deloc prestigios.

Sandra Bullock a primit Oscarul categoriei cea mai bună actriţă în rol principal pentru interpretarea din drama "The Blind Side" - o soţie albă bogată care ia decizia să adopte şi să-i ghideze paşii unui adolescent de culoare supraponderal, care va deveni un star în campionatul de fotbal american.

Premiile Zmeura de Aur au fost create în 1980, de John Wilson, un cinefil împătimit.

Câştigătorii - decişi prin voturile celor 657 de membri ai Fundaţiei Zmeura de Aur - primesc o zmeură vopsită auriu, de mărimea unei mingi de golf, pusă pe o peliculă de 8 mm ciopârţită. Trofeul valorează câţiva dolari.

Câştigătorii au fost anunţaţi în cadrul unei gale care a avut loc la Hollywood, sâmbătă seară, cu o zi înainte de decernarea premiilor Oscar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici