Santana a strâns peste 20.000 de spectatori la concertul său de la B'estfest - GALERIE FOTO

Celebrul chitarist Carlos Santana, alături de trupa sa, a strâns peste 20.000 de spectatori la concertul pe care l-a susţinut sâmbătă seara la B'estfest, festivalul derulat în parcarea complexului Romexpo din Capitală.

148 afișări
Imaginea articolului Santana a strâns peste 20.000 de spectatori la concertul său de la B'estfest - GALERIE FOTO

Santana a strâns peste 20.000 de spectatori la concertul său de la B'estfest (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Timp de zeci de ani, oamenii au ştiut la ce să se aştepte la un concert Santana - în principal o fuziune de rock-jazz-funk cu accente psihedelice şi puternice influenţe latine. Însă lucrurile au luat o altă turnură odată ce Santana a lansat, în urmă cu zece ani, multipremiatul album "Supernatural" (nouă premii Grammy), el orientându-se spre cântece pop şi colaborări cu artişti celebri, precum Steven Tyler, Shakira, Jennifer Lopez, Dido, Michelle Branch, Eros Ramazzotti etc., care se adresau unui public mai larg.

Astfel, şi la concertul de la Bucureşti, artistul a prezentat un show care a atras la un loc un public eterogen, dar vizibil mai matur decât cel din restul zilelor de festival. Cunoscători au vibrat la piese precum "Samba Pa Ti", iar reacţia publicului a fost explozivă la hitul din anii '70, "Black Magic Woman", însă cei mai mulţi au dansat pe piese precum "Smooth/ Dame Tu Amor", "Maria Maria", "Corazón Espinado" sau "Oye Como Va".

Însă lăsând la o parte succesul său comercial din ultimii ani, Carlos Santana a demonstrat la Bucureşti că show-ul pop reprezintă doar o mică parte din talentele sale, pe lângă virtuozitatea sa ca instrumentist plin de profunzime şi pasiune. Pentru că, atunci când vine vorba de chitarişti distinctivi, Santana a scris un capitol de istorie. Mulţi pot încerca să-l imite pe Eric Clapton, dar nimeni nu sună exact ca Santana.

De asemenea, înainte de concertul său, care a durat 2 ore, spectatorii B'estfest au mai putut vedea show-urile trupelor Persona, Gravity Co, The MOOoD, Looptroop Rockers, The Ting Tings şi The Charlatans.

Festivalul, astfel încheiat sâmbătă seara, va continua cu ziua Aftershock, destinată fanilor muzicii rock metal, Manowar fiind headlinerul. Alături de legendara trupă vor mai concerta Holyhell, Trooper, Thunderstorm, Nexus şi Ulytau.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici