Sărbători pe Valea Ghimeşului: Plimbări cu sania trasă de cai şi dansuri ale ceangăilor/ Cât costă un sejur de Crăciun şi Revelion

Turiştii care aleg să petreacă de Crăciun sau Revelion pe Valea Ghimeşului vor avea ocazia să asiste la tăiatul porcului şi prepararea produselor tradiţionale, la spectacol cu muzică şi dansuri ale ceangăilor. Ei se vor plimb cu sănii trase de cai, iar la final se vor încălzi la un foc de tabără.

2287 afișări
Imaginea articolului Sărbători pe Valea Ghimeşului: Plimbări cu sania trasă de cai şi dansuri ale ceangăilor/ Cât costă un sejur de Crăciun şi Revelion

Sărbători pe Valea Ghimeşului: Plimbări cu sania trasă de cai şi dansuri ale ceangăilor/ Cât costă un sejur de Crăciun şi Revelion

În Valea Ghimeşului, din judeţul Harghita, există în jur de 600 de locuri de cazare, la cele peste 20 de pensiuni, iar locuri libere mai sunt doar de Crăciun, pachetele de Revelion fiind rezervate în totalitate.

Preşedintele Asociaţiei Pensiunilor Turistice din Valea Ghimeşului, Prejmer Fulop, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că oamenii care trec, în drumul lor, prin Valea Ghimeşului, se miră cât de frumos este şi astfel se mai întorc, iar în perioada sărbătorilor de iarnă zona este atractivă deoarece există atât pârtie de schi, cât şi oferte şi servicii inedite.

”Aici merită să vină turistul pentru că, pe lângă pârtie de schi, facem programe, de tăiere de porc, apoi preparare produse tradiţionale, traseu cu sania trasă de cai, bineînţeles, dacă este zăpadă. La final facem un foc mare, unde prăjim slănină şi bem vin fiert sau pălincă de prune. Avem la dispoziţie astfel de servicii pentru un grup de persoane, dacă sunt cereri, nu doar pentru doi oameni, spre exemplu. Ele trebuie organizate, nu e chiar ca la mare, unde plăteşti şi primeşti pe loc”, a spus Prejmer Fulop.

Un astfel de pachet costă 50 de lei pentru o persoană şi include inclusiv prezentarea zonei şi a locurilor pe unde călătoreşte cu sania trasă de cai.

Prejmer Fulop a declarat că cinci zile şi patru nopţi, cu mâncare şi băutură incluse, dar şi serviciile prezentate adineauri, costă 350 de euro de persoană la o pensiune. de Revelion. Preţurile de Crăciun sunt mai mici, întrucât cererea nu este atât de mare, fiind mai multe locuri disponibile. Acestea se negociază în funcţie de facilităţile oferite de fiecare unitate de cazare, zilele petrecute şi dimensiunea grupurilor de persoane.
De asemenea turiştii vor putea asista şi la un spectacol cu muzică şi dansuri tradiţionale ceangăieşti, dacă solicită. Ceangăii merg în pensiunile lor şi ”încing” cheful.

”Masa de Crăciun şi Revelion se prepară doar cu produse din gospodăriile oamenilor. Facem foarte multă mâncare tradiţională a zonei, spre exemplu mămăligă cu brânză, gulaş, supă de cartofi cu tarhon, supă de salată verde cu smântână. Avem răcituri, tobă, cârnaţ de casă şi alte preparate din carne de porc”, a spus Prejmer Fulop.

Acesta a subliniat că de Crăciun rămân locuri libere, deoarece oamenii obişnuiesc să stea acasă alături de familii, însă de Revelion totul este rezervat.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici