Sarkozy depune plângere în cazul unor tricouri imprimate cu numele său

Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a depus plângere într-un caz privind imprimarea unor tricouri cu numele său, urmat de sloganul "toleranţă zero", a declarat sâmbătă o sursă judiciară din Albertville, în zona central-estică a Franţei.

14 afișări
Imaginea articolului Sarkozy depune plângere în cazul unor tricouri imprimate cu numele său

Sarkozy depune plângere în cazul unor tricouri imprimate cu numele său

Plângerea lui Sarkozy, care s-a constituit drept parte civilă în acest dosar, se referă la un tricou al cărui logo transformă litera "o" din numele de familie al preşedintelui într-o ţintă sub care se poate citi sloganul "toleranţă zero ... 50 de puncte".

Deasupra numelor, sloganul republican "libertate, egalitate, fraternitate" este pătat de sânge, potrivit cotidianului regional Dauphine Libere.

Această plângere se adaugă celor depuse de numeroase companii precum Lacoste şi Heineken, ale căror sigle au fost reluate şi modificate pentru a fi imprimate pe tricouri destinate comercializării, potrivit unei surse judiciare.

Majoritatea tricourilor în cauză, dintre care unele au fost confiscate la un marş în Albertville, au fost comercializate de companii ai căror adminsitratori au fost condamnaţi în aprilie pentru "contrafacere şi deturnare de marcă fără autorizaţie", a precizat avocatul acestora, Roland Marmillot.

El a precizat că unul dintre clienţii săi a fost inculpat pentru "incitare la terorism", după ce a transformat, pe tricoul pe care îl vindea, un ou marca Kinder în grenadă redenumită "Killer".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici