"Say Say Say", cea mai populară piesă interpretată de Michael Jackson

Deşi Michael Jackson a lansat zeci de hituri de-a lungul anilor, cel mai popular cântec al său nu este o faimoasă piesă solo, nici un cântec interpretat alături de fraţii săi, ci o piesă compusă şi interpretată împreună cu o altă legendă a muzicii, Paul McCartney.

38 afișări
Imaginea articolului "Say Say Say", cea mai populară piesă interpretată de Michael Jackson

"Say Say Say", cea mai populară piesă interpretată de Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit revistei Billboard, hitul "Say Say Say", lansat în 1983 alături de Paul McCartney, este cel mai popular cântec interpretat de Michael Jackson, informează accesshollywood.com.

Pe locurile următoare în top s-au situat "Billie Jean", "I'll Be There", "Beat It" şi "Rock With You".

Piesa "Billie Jean" a fost No.1 în topul Billboard timp de şapte săptămâni, iar "Say Say Say" s-a menţinut pe prima poziţie timp de şase săptămâni. Însă duetul McCartney-Jackson a rămas în Top 10 mai multe săptămâni.

Revista Billboard publică o serie de statistici în aceste zile care preced comemorarea unui an de la decesul "regelui muzicii pop".

Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, în Los Angeles, la vârsta de 50 de ani, în urma unei supradoze de medicamente. Poliţia americană a calificat moartea sa drept "omucidere". La începutul acestui an, Conrad Murray, fostul medic personal al starului, a fost pus sub acuzaţie pentru omucidere.

Jackson a fost unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile. Michael Jackson şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo. Albumul său "Thriller" a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici