Scandalul implanturilor mamare defecte se apropie de deznodământ după 10 ani de procese. Mii de persoane ar putea primi despăgubiri

  • 2.700 de persoane care au primit implanturi mamare defecte ar putea fi despăgubite.
  • Asociaţia pentru Inspecţie Tehnică Germană a fost condamnată. Procesul a durat 10 ani.
  • Compania a utilizat silicon industrial pentru umplerea unor implanturi mamare.
  • Simina Miclea este una dintre persoanele care au avut implanturi mamare defecte.
451 afișări
Imaginea articolului Scandalul implanturilor mamare defecte se apropie de deznodământ după 10 ani de procese. Mii de persoane ar putea primi despăgubiri

Scandalul implanturilor mamare defecte

2.700 de femei care au primit implanturi mamare defecte şi care au suferit din cauza asta ar putea fi despăgubite. Asta a stabilit Curtea de Apel din Paris, în urma unui proces care a durat 10 ani.  

Printre femeile despăgubite se numără şi 7 românce, din totalul de 250 de femei de la noi din ţară care au avut implanturi de la acea companie. Simina Miclea este una dintre ele şi a fost operată de trei ori în decurs de 6 luni din cauza complicaţiilor. Ea spune că nu mai spera să i se facă dreptate. 

„Am avut nişte probleme că nu mi s-a închis operaţia, am stat 3 luni aşa, cu operaţia deschisă. Era o stare generală foarte proastă, nu rezistam. M-au lăsat şi acasă, dar nu rezistam fără perfuzii. Făceam analize, nu ieşea nimic. Am suferit foarte mult şi am rămas şi cu probleme după aceea, cu glanda tiroidă şi cu stres. Chestiile emoţionale şi cicatricile rămân pentru totdeauna”, povesteşte Simina.

Asociaţia pentru Inspecţie Tehnică Germană a fost condamnată după ce a certificat implanturile companiei franceze Poly Implant Prothèse, care a utilizat un material ieftin şi neaprobat pentru uz uman. Asta a dus la probleme grave de sănătate, chiar şi la cancer în ultimul stadiu.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici