Scandalul universităţilor: Ce pedeapsă riscă Felicity Huffman după ce a recunoscut că a ajutat copii de vedete să intre la facultăţi de elită

Actriţa Felicity Huffman, care a pledat vinovat într-un caz de fraudă în urma căreia copii de vedete au fost ajutaţi să intre la universităţi de elită, precum Yale şi Stanford, ar putea sta în închisoare patru luni, aceasta fiind pedeapsa cerută de procurori, potrivit Reuters.

1047 afișări
Imaginea articolului Scandalul universităţilor: Ce pedeapsă riscă Felicity Huffman după ce a recunoscut că a ajutat copii de vedete să intre la facultăţi de elită

Scandalul universităţilor: Ce pedeapsă riscă actriţa Felicity Huffman după ce a recunoscut că a ajutat copii de vedete să intre la facultăţi de elită

La începutul lunii martie, actriţa Felicity Huffman s-a numărat printre cele aproximativ 50 de vedete şi şefi de mari companii anchetaţi în acest caz de fraudă.

Procurorii americani au spus că schema de fraudare a fost pusă la punct în 2011, de o companie care pregătea elevii pentru admiterea la facultate, cu sediul în Newport Beach, California. Schema implica mită pentru preparatori fizici, teste măsluite şi chiar fotografii modificate pe computer ale unor tineri candidaţi, realizate astfel încât aceştia să pară atleţi de elită - una dintre condiţii pentru admiterea la facultate.

La momentul respectiv, William "Rick" Singer, în vârstă de 58 de ani, a pledat vinovat la acuzaţiile legate de punerea în practică a acestei scheme, prin intermediul organizaţiei sale, Edge College & Career Network din Boston. Părinţilor li se cereau sume de la 100.000 de dolari la 2,5 milioane de dolari pentru aceste servicii, iar banii erau descrişi drept donaţii. Totalul sumei s-ar ridica la 25 de milioane de dolari. Singer a fost inculpat, printre altele, pentru spălare de bani şi obstrucţionarea justiţiei.

Printre cei 33 de părinţi reţinuţi atunci de poliţie şi puşi sub acuzare s-a numărat şi Felicity Huffman, celebră pentru rolul din serialul de televiziune de succes "Neveste disperate/ Desperate Housewives".

Luni, în cadrul unei audieri la o instanţă din Boston, aceasta a pledat vinovat, în cadrul unei înţelegeri încheiate cu autorităţile. Procurorii au cerut în cazul ei o pedeapsa cu închisoarea minimă, potrivită infracţiunii, respectiv de patru luni.

Huffman, care este căsătorită cu actorul William H. Macy, a declarat, luni, şi că fiica sa suferă de dificultăţi de învăţare.

Actriţa nominalizată la Oscar, care îşi va afla sentinţa în luna septembrie, i-ar fi plătit 15.000 de dolari lui Singer. Aceasta a declarat anterior că fiica sa nu a fost la curent cu demersurile sale.

Acesta este cel mai recent caz de fraudă dintr-o serie care a afectat domeniul universitar din SUA.

În noul caz, cu nume de cod "Operation Varsity Blues", nu au fost puşi sub acuzare studenţii, iar autorităţile spun că unii dintre aceştia nu ştiau despre schema de fraudare.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, creatorii schemei de fraudare şi părinţii pot primi o pedeapsă de până la 20 de ani de închisoare.

Reprezentanţii Universităţii Yale şi ai Universităţii din Sudul Californiei au declarat că vor coopera cu autorităţile. Printre celelalte instituţii vizate se numără Universitatea din Texas, Universitatea Wake Forest şi Universitatea California din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici