Scarlett Johansson va debuta ca regizoare cu un film adaptat după un roman de Truman Capote

Actriţa americană Scarlett Johansson va debuta în calitate de regizoare cu filmul "Summer Crossing", o adaptare cinematografică a romanului omonim de Truman Capote.

169 afișări
Imaginea articolului Scarlett Johansson va debuta ca regizoare cu un film adaptat după un roman de Truman Capote

Scarlett Johansson (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit site-ului Deadline.com, manuscrisul romanului a fost aruncat de renumitul scriitor american la gunoi, unde a fost descoperit de administratorul unui bloc de locuinţe, care a decis să îl păstreze. Manuscrisul, despre care s-a crezut că a fost pierdut timp de 50 de ani, a apărut în cele din urmă pe piaţă în anul 2004 şi a fost vândut la licitaţie de casa Sotheby's, informează accesshollywood.com.

Romanul "Summer Crossing" spune povestea unei tinere bogate în vârstă de 17 ani, care se îndrăgosteşte de un bărbat evreu ce lucrează într-o parcare, în vara anului 1945, în timp ce familia ei era plecată în vacanţă în Franţa. Pe măsură ce relaţia lor evoluează, tânăra începe să înţeleagă că diferenţele culturale care o despart de iubitul ei sunt prea mari.

"În urmă cu câţiva ani am început să lucrez cu fundaţia Capote şi cu scenarista Tristine Skylar pentru a adapta «Summer Crossing», un roman de la începutul carierei lui Truman Capote, care îmi plăcea de foarte mulţi ani", a declarat actriţa în vârstă de 28 de ani. "Să aduc această poveste pe marele ecran şi să fac din el debutul meu în lungmetraj reprezintă un vis şi totodată un mare privilegiu", a adăugat Scarlett Johansson.

Numele actorilor din distribuţie şi data la care va fi lansat acest film nu au fost anunţate deocamdată.

Truman Capote a devenit celebru la vârsta de 23 de ani, în 1948, cu primul său roman, "Other Voices, Other Rooms".

Şi-a construit celebritatea făcându-se remarcat cu mare uşurinţă în cercurile aristocrate mondene din New York, dar şi prin intermediul unor romane precum "Mic dejun la Tiffany's/ Breakfast at Tiffany's" şi "Cu sânge rece/ In Cold Blood".

Truman Capote a murit din cauza unui cancer hepatic, în 1984, în locuinţa din Los Angeles a lui Joanne Carson, fosta soţie a prezentatorului de televiziune Johnny Carson.

Truman Capote este considerat unul dintre cei mai importanţi scriitori americani ai secolului al XX-lea. S-a născut pe 30 septembrie 1924, la New Orleans. După o copilărie petrecută într-un orăşel din Alabama, s-a mutat la New York, unde, la 17 ani, şi-a întrerupt studiile şi s-a angajat la The New Yorker. Curând, a început să-şi publice povestirile în reviste literare, iar în 1948 i-a apărut romanul "Alte glasuri, alte încăperi", care s-a bucurat de succes şi l-a impus în atenţia criticilor ca pe una dintre cele mai mari speranţe ale prozei americane. Cărţile şi piesele de teatru publicate ulterior ("A Tree of Night and Other Stories", 1949, "The Grass Harp", 1951, "Breakfast at Tiffany’s", 1958, "In Cold Blood", 1966, "A Christmas Memory", 1966, "Behind Prison Walls", 1972, "Music for Chameleons", 1980), multe dintre ele ecranizate, i-au consolidat reputaţia.

Scarlett Johansson s-a remarcat la vârsta de 12 ani, jucând alături de Robert Redford în filmul "Îmblânzitorul de cai/ The Horse Whisperer", în 1998. După acel rol, Scarlett Johansson a devenit o actriţă de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur şi a câştigat un premiu Tony pentru evoluţia sa din piesa de pe Broadway "A View from a Bridge", s-a remarcat în filme precum "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in Translation", pentru care a câştigat premiul BAFTA, dar şi "Fata cu cercel de perlă", "Cântec de iubire", "Match Point", "Jurnalul unei dădace", "Vicky Cristina Barcelona" şi "Cealaltă moştenitoare Boleyn".

În ultimii ani, actriţa americană s-a remarcat şi în filmele de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele "Răzbunătorii/ The Avengers" şi "Iron Man 2". Ea va începe să filmeze pentru "Lucy", un thriller de acţiune regizat de Luc Besson, după încheierea filmărilor de la "Captain America: The Winter Soldier".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici