Scarlett Johansson va juca într-un serial TV inspirat dintr-un roman al scriitoarei Edith Wharton

Actriţa Scarlett Johansson va juca rolul principal într-o miniserie de televiziune bazată pe romanul "The Custom of the Country" al autoarei americane premiate cu premiul Pulitzer Edith Wharton.

229 afișări
Imaginea articolului Scarlett Johansson va juca într-un serial TV inspirat dintr-un roman al scriitoarei Edith Wharton

Scarlett Johansson va juca într-un serial TV inspirat dintr-un roman al scriitoarei Edith Wharton (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Scarlett Johansson, în vârstă de 29 de ani şi care a născut în septembrie primul său copil, a ajuns la o înţelegere cu studiourile Sony Pictures şi va fi protagonista, dar şi producătorul executiv, al unui serial de televiziune care va avea opt episoade, bazat pe romanul "The Custom of the Country", publicat în 1913 de Edith Wharton, potrivit contactmusic.com.

Romanul "The Custom of the Country" spune povestea lui Undine Spragg, personaj care va fi interpretat de Scarlett Johansson, o tânără fără scrupule care încearcă să ajungă în cercurile înalte ale lumii mondene din New York.

Scenariul miniseriei de televiziune va fi semnat de Christopher Hampton, cel care a adaptat pentru film şi romanul "Ispăşire" al scriitorului Ian McEwan, ecranizat în 2007 sub titlul "Remuşcare/ Atonement".

Hampton a realizat un scenariu pentru un lungmetraj bazat pe cartea "The Custom of the Country" în urmă cu aproape 20 de ani, rolul principal al filmului, care nu a mai fost însă realizat la momentul respectiv, ar fi trebuit să fie jucat de actriţa Michelle Pfeiffer.

Pentru Scarlett Johansson, rolul din această miniserie este primul rol important într-o producţie de televiziune.

Remarcându-se la vârsta de 14 ani, după ce a jucat alături de Robert Redford în filmul "Îmblânzitorul de cai", Scarlett Johansson a colaborat apoi cu unii dintre cei mai talentaţi regizori din industrie, precum fraţii Joel şi Ethan Coen, Brian de Palma şi Christopher Nolan.

Succesul mondial obţinut de "Rătăciţi printre cuvinte/ Lost in translation", de Sofia Coppola, în 2003, i-a adus premiul BAFTA şi i-a relevat talentul artistic în faţa lumii întregi, ajutând-o să devină apoi "muza" lui Woody Allen, cu care a colaborat la filmele "Match Point", "Bomba zilei/ Scoop" şi "Vicky Cristina Barcelona".

A devenit o actriţă de prim rang la Hollywood, a primit patru nominalizări la Globul de Aur şi a câştigat un premiu Tony pentru evoluţia sa din piesa de pe Broadway "A View from a Bridge".

S-a remarcat în pelicule precum "Fata cu cercel de perlă", "Cântec de iubire", "Jurnalul unei dădace" şi "Cealaltă moştenitoare Boleyn".

În ultimii ani, actriţa americană a apărut şi în filme de acţiune, interpretând personajul Black Widow din filmele "Răzbunătorii"/"The Avengers" şi "Iron Man 2".

În februarie, Johansson a primit un trofeu onorific la cea de-a 39-a gală de decernare a premiilor César, echivalentul francez al Oscarurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici