Scenariştii de la Hollywood au intrat în grevă

Scenariştii de film şi televiziune de la Hollywood au intrat, luni, în grevă, după ce negocierile cu Sindicatul producătorilor americani cu privire la drepturile de autor asupra operelor lor au eşuat, informează Reuters.

4 afișări
Imaginea articolului Scenariştii de la Hollywood au intrat în grevă

Scenariştii de la Hollywood au intrat în grevă

Aceasta este prima grevă a scenariştilor de la Hollywood din ultimii aproape 20 de ani.

În 1988, scenariştii de la Hollywood au făcut grevă timp de 22 de săptămâni, iar conflictul a păgubit studiourile americane cu suma aproximativă de 500 de milioane de dolari.

Din cauza acestei greve, programele posturilor de televiziune americane vor fi foarte afectate.

Săptămâna trecută, scenariştii şi producătorii au purtat o serie de negocieri, în încercarea de a evita greva.

Scenariştii de cinema şi televiziune, ale căror contracte au expirat joi la prânz, au reclamat mai ales un control mai mare asupra drepturilor de autor în ceea ce priveşte difuzarea operelor lor pe telefoane mobile sau mp3 playere. Aceştia doresc un procentaj mai mare din drepturile de autor asupra operelor difuzate pe DVD şi extinderea tarifelor sindicale şi a avantajelor sociale asupra reality show-urilor.

Negocierile, care s-au desfăşurat în prezenţa unui mediator, au avut loc între reprezentanţii Sindicatului scenariştilor americani (Writers Guild of America - WGA) şi atotputernicul Sindicat al producătorilor americani (Alliance of Motion Picture and Television Producers - AMPTP). Producătorii au respins cererile scenariştilor, explicând că programele difuzate pe internet nu pot fi considerate încă nişte produse rentabile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici