Scenariul în care ducesa Meghan s-ar putea confrunta în instanţă cu tatăl său

Thomas Markle, tatăl ducesei Meghan de Sussex, ar putea depune mărturie împotriva fiicei sale în procesul intentat de aceasta, pentru încălcarea vieţii private, publicaţiei britanice Mail on Sunday, potrivit Reuters.

1497 afișări
Imaginea articolului Scenariul în care ducesa Meghan s-ar putea confrunta în instanţă cu tatăl său

Scenariul în care Ducesa Meghan s-ar putea confrunta în instanţă cu tatăl său

Reprezentanţii publicaţiei arată că vor folosi în instanţă probe furnizate de Thomas Markle.

În luna octombrie 2019, ducesa Meghan a dat în judecată Mail on Sunday, după ce aceasta a publicat o scrisoare pe care soţia prinţului Harry i-a trimis-o tatălui ei. Meghan a spus la momentul respectiv că publicarea scrisorii a fost parte dintr-o campanie iniţiată de publicaţia britanică în scopul de a răspândi "în mod fals şi deliberat poveşti defăimătoare despre ea şi despre soţul ei".

Anunţul din luna octombrie privind procesul intentat Mail on Sunday a fost însoţit şi de un discurs critic al prinţului Harry la adresa tabloidelor britanice, un gest neobişnuit din partea unui membru al familiei regale britanice.

În acest discurs, Harry a spus că ducesa este hărţuită de presă la fel cum a fost şi mama sa, prinţesa Diana de Wales, înainte de a muri, în 1997. "Temerea mea cea mai mare este că istoria se repetă", a spus prinţul.

"Din nefericire, soţia mea a devenit una dintre recentele victime ale unui tabloid britanic care porneşte campanii împotriva unor persoane fără a se gândi la consecinţe - o campanie care a escaladat în ultimul an, în timpul sarcinii sale şi în timpul creşterii fiului nostru", a declarat prinţul Harry.

"Am fost un martor tăcut al suferinţei sale prea mult timp", a mai spus prinţul la momentul respectiv.

Potrivit ducilor de Sussex, articolele publicate de Mail on Sunday au fost bazate pe o scrisoare personală trimisă de Meghan tatălui ei, iar acţiunea a încălcat drepturile la viaţă privată, dar şi pe cele de autor.

Publicaţia britanică s-a apărat spunând că rolul ducesei în familia regală a Marii Britanii semnifică faptul că articolele sunt valide.

"Există un interes public uriaş şi legitim privind familia regală şi activităţile, comportamentul şi standardele membrilor săi", se arată în documentele depuse de avocaţii companiei media în instanţă, săptămâna aceasta.

Miercuri, publicaţia Daily Mail a scris că Thomas Markle este pregătit să depună mărturie împotriva fiicei sale.

Informaţia a apărut la două zile după ce regina Elizabeth a II-a, bunica prinţului Harry, a anunţat că şi-a dat acordul pentru ca ducii de Sussex să se retragă din prim-planul vieţii regale.

"Eu şi familia mea sprijinim dorinţa lui Harry şi a lui Meghan de a-şi construi o nouă viaţă ca tânără familie. Cu toate că am fi preferat să rămână în calitate de membri deplini ai familiei regale, le respectăm şi le înţelegem dorinţa de a trăi o viaţă independentă, în timp ce vor rămâne membri apreciaţi ai familiei noastre. Harry şi Meghan au spus clar că nu vor să depindă de fondurile publice în noile lor vieţi", potrivit unui comunicat al casei regale.

"De aceea ne-am înţeles că urmează o perioadă de tranziţie, în care ducii de Sussex vor petrece timp în Canada şi în Marea Britanie. Acestea sunt probleme complexe pe care familia mea trebuie să le rezolve şi este mult de lucru, dar am cerut să se ia o decizie finală în zilele care urmează", se arată în acelaşi comunicat.

Meghan, care în prezent se află în Canada, împreună cu bebeluşul cuplului, Archie, şi-a făcut prima apariţie publică de la anunţul făcut săptămâna trecută marţi, la un centru pentru femei din Vancouver.

În ciuda unor speculaţii, premierul canadian Justin Trudeau a declarat, marţi, că nu este sigur că vor acoperi cheltuielile legate de asigurarea securităţii familiei prinţului Harry în perioadele petrecute în Canada.

Thomas Markle, fost inginer de lumini pentru seriale TV, a intrat în atenţia presei în 2018, când şi-a anulat prezenţa la nunta fiicei sale, după ce a suferit o operaţie pe cord. Acesta a dat mai multe interviuri în care s-a plâns că este ignorat de fiica sa.

Prinţul Harry, în vârstă de 35 de ani, al şaselea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, şi fosta actriţă americană Meghan Markle, în vârstă de 38 de ani, s-au căsătorit pe 19 mai 2018, după o relaţie de doi ani. Archie Harrison Mountbatten-Windsor, primul lor copil, s-a născut pe 6 mai 2019. Cel de-al optulea strănepot al reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii este al şaptelea în ordinea succesiunii la tron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici