Scenariul pentru "Omul păianjen 4" va fi scris de un câştigător al premiului Pulitzer

David Lindsay-Abaire, care anul trecut a câştigat premiul Pulitzer pentru cea mai bună piesă de teatru, se află în etapa finală a negocierilor cu studiourile Columbia Pictures pentru a scrie scenariul următorului film din seria "Omul păianjen/ Spiderman".

2772 afișări
Imaginea articolului Scenariul pentru "Omul păianjen 4" va fi scris de un câştigător al premiului Pulitzer

Scenariul pentru "Omul păianjen 4" va fi scris de un câştigător al premiului Pulitzer

Lindsay-Abaire a câştigat premiul Pulitzer în 2007 pentru piesa de teatru "Rabbit Hole".

A patra parte a francizei de succes "Omul Păianjăn" va fi regizată de Sam Raimi, Tobey Maguire urmând să deţină, din nou, rolul principal.

La rândul său, Kirsten Dunst are mari şanse să reapară în cel mai recent film inspirat din personajul inventat de cărţile de benzi animate "Marvel Comics".

Toate detaliile despre noul proiect "Omul păianjen" sunt păstrate în mare secret. Laura Ziskin, unul din producătorii filmului, a declarat că data de lansare preconizată pentru "Omul păianjen 4" este luna mai 2010, la nouă ani după debutul primului film din serie.

Studiourile Columbia Pictures au dat dovadă de multă originalitate şi în trecut, când au angajat scenariştii pentru pentru filmele din seria "Omul păianjen".

Alvin Sargent, un adevărat veteran printre scenariştii de la Hollywood, cunoscut pentru scenariile de la filmele "Luna de hârtie" din 1973 şi "Oameni obişnuiţi" din 1980, a asigurat scenariile pentru al doilea şi al treilea film din serie. Michael Chabon, un alt câştigător al premiului Pulitzer, a colaborat la scenariul pentru "Omul păianjen 2".

Piesa de teatru "Rabit Hole" a lui Lindsay-Abaire, care îi are în rolurile principale pe Cynthia Nixon şi pe Tyne Daly, a avut premiera pe Broadway în 2006 şi a câştigat patru premii Tony, inclusiv premiul pentru cea mai bună piesă.

Lindsay-Abaire a declarat într-un interviu recent că piesele sale "tind să fie populate cu outsideri aflaţi în căutarea clarităţii", ceea ce face ca opera lui să fie în rezonanţă cu personajul Peter Parker, care reprezintă în film personajul eternului neadaptat.

Alegerea cu grijă a unui nou scenarist trădează intenţia producătorilor filmului de a pune accent pe caracterul personajelor principale.

Lindsay-Abaire, care scrie în prezent scenariul şi versurile pentru adaptarea muzicală de pe Broadway a celebrului "Shrek", a mai colaborat cu lumea filmelor, el semnând scenariul adaptat pentru filmul "Inkheart", care va fi lansat în ianuarie.

De asemenea, a realizat şi adaptarea scenariului pentru "Rabbit Hat", un film în care va juca Nicole Kidman şi care va fi produs de studiourile 20th Century Fox.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici