Schelete umane din al Doilea Război Mondial, o afacere profitabilă

Vânzarea rămăşiţelor soldaţilor americani, australieni sau japonezi care au luptat în cel de-al Doilea Război Mondial a devenit o afacere profitabilă în Papua Noua Guninee, un schelet uman complet valorând 20.000 de dolari, transmite Reuters.

3 afișări

Potrivit ziarului Post-Courier, scheletul a fost vândut în urmă cu o lună. Pungile de plastic cu oseminte sunt vândute cu preţuri cuprinse între 2 şi 24 de dolari.

În regiunea Sanananda şi zonele vecine au avut loc lupte aprige între forţele japoneze şi cele aliate americane şi australiene, între luna noiembrie 1942 şi ianuarie 1943. Bătălia a fost considerată foarte importantă, pentru că a reuşit să respingă trupele japoneze din teritoriul numit atunci Noua Guineea.

Albert Awai, primarul satului Sanananda, a afirmat că autorităţile guvenamentale nu au reuşit să identifice modalitatea de vânzare a rămăşiţelor, care a devenit o adevărată industrie.

Rămăşiţele a mii de soldaţi australieni sunt îngropate în cimitirele din Papua Noua Guineea, însă osemintele altor sute de luptători australieni ucişi în război nu au fost descoperite nici până în prezent.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici