Scorsese va regiza un film despre viaţa Frank Sinatra

Regizorul american Martin Scorsese va realiza un film despre viaţa tumultuoasă a celebrului cântăreţ Frank Sinatra, căruia milioanele de admiratori îi spuneau "Ol' Blue Eyes", au anunţat reprezentanţii studiourilor Universal Pictures.

114 afișări
Imaginea articolului Scorsese va regiza un film despre viaţa Frank Sinatra

Scorsese va regiza un film despre viaţa Frank Sinatra (Imagine: MediafaxFoto/AFP)

Nu se ştie deocamdată cine va interpreta rolul lui Sinatra, unul dintre cei mai populari cântăreţi ai epocii sale şi, totodată, un actor extrem de talentat, recompensat cu premiul Oscar pentru rolul din filmul "De aici în eternitate/ From Here to Eternity", în 1953.

Frank Sinatra a fost portretizat pe micul ecran de Philip Casnoff, într-o miniserie de televiziune, în 1992, dar şi de Ray Liotta, în filmul "Gaşca lui Sinatra/ The Rat Pack", produs de HBO în 1998.

Proiectul regizat de Martin Scorsese, al cărui titlu este "Sinatra", va fi primul lungmetraj care va prezenta viaţa starului.

Fiica lui Frank Sinatra va fi producător executiv

Acest proiect cinematografic, la care Tina Sinatra, fiica lui Frank Sinatra, va fi producător executiv, a fost anunţat cu o zi înainte de comemorarea legendarului cântăreţ şi actor, decedat pe 14 mai 1998, din cauza unui atac de cord, la vârsta de 83 de ani.

Scenaristul Phil Alden Robinson, nominalizat la premiul Oscar, în 1990, pentru "Terenul de baseball/ Field of Dreams", va scrie scenariul pentru acest proiect.

Frank Sinatra a lansat primul album în 1939 şi a continuat să înregistreze muzică până cu puţin timp înainte de a muri, fiind autorul celebrelor piese "Strangers in the Night" şi "My Way".

Cântecul "My Way" a devenit o piesă emblematică pentru viaţa acestui artist, care obişnuia să consume alcool şi să fumeze foarte mult, îşi petrecea majoritatea timpului cu celebrii actori ce formau "Rat Pack" - Dean Martin, Sammy Davis, Jr., Peter Lawford şi Joey Bishop -, se afişa la reuniuni alături de cele mai frumoase femei şi de cei mai influenţi politicieni. Sinatra s-a aflat într-un conflict permanent cu presa de-a lungul vieţii.

Frank Sinatra a realizat peste 1.400 de înregistrări muzicale

Născut în Hoboken, New Jersey, în 1915, Frank Sinatra a realizat peste 1.400 de înregistrări muzicale şi a jucat în 58 de filme. El este considerat unul dintre cei mai buni cântăreţi ai tuturor timpurilor. Printre hiturile sale se numără "Imaginations", "The One I love, Fools Rush In", "I'll never Smile Again", "I’ll Be Seeing You".

Sinatra a fost, de asemenea, un personaj controversat, legăturile sale cu Mafia fiind cercetate mult timp. Au existat speculaţii potrivit cărora cântăreţul a devenit curier al Mafiei. Se pare că Sinatra i-a inspirat scriitorului Mario Puzo personajul Johnny Fontane, din romanul "Naşul", un artist care se foloseşte de cariera sa pentru a face diverse servicii Mafiei.

Regizorul Martin Scorsese are o experienţă bogată în ceea ce priveşte adaptarea pentru marile ecrane a biografiilor unor mari artişti. Astfel, regizorul premiat cu un Oscar pentru filmul "Cârtiţa" pregăteşte un documentar despre Bob Marley. În noiembrie 2007, regizorul a lansat pe DVD documentarul "Amazing Journey: The Story of the Who", iar la ediţia din 2008 a Festivalului de Film de la Berlin el a lansat un film despre două concerte ale legendarilor Rolling Stones. De asemenea, Scorsese a realizat unul dintre cele mai recente documentare despre Bob Dylan, "No Direction Home".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici