Scrierile lui Charles Darwin au apărut în premieră online

O primă parte din miile de documente scrise de şi despre Charles Darwin, care oferă o perspectivă nouă asupra vieţii celebrului naturalist care a fondat teoria evoluţionistă, a fost postată pentru prima dată pe internet, informează BBC.

214 afișări
Imaginea articolului Scrierile lui Charles Darwin au apărut în premieră online

Scrierile lui Charles Darwin au apărut în premieră online

Iniţiativa aparţine bibliotecii Universităţii Cambridge.

Potrivit sursei citate, arhiva online despre Charles Darwin este atât de vastă încât este nevoie de o perioadă de două luni pentru a fi vizionată toată, dacă este descărcată la viteza de o imagine pe minut, potrivit iniţiatorilor proiectului.

Darwin este primul savant care a avansat controversata teorie potrivit căreia toate speciile au evoluat de-a lungul timpului prin procesul selecţiei naturale.

Teoria, publicată în 1859 în cartea sa "Originea speciilor", contrazicea convingerile religioase ale vremii şi din cauza acesteia Darwin a fost în pericol de a fi acuzat de blasfemie.

Cartea a fost scrisă pe baza probelor adunate în timpul călătoriei ştiinţifice, care a durat cinci ani, făcută de Darwin în Amazonia, Patagonia şi Pacific în anii 1830. Naturalistul s-a întors din această călătorie pe 2 octombrie 1836, iar notele extrase din jurnalele sale l-au făcut celebru după ce au fost publicate sub titlul "The Zoology of the Voyage of HMS Beagle".

Baza de date cuprinde, printre altele, scrisori pe care le-a primit sau expediat Darwin, operele sale complete, note, o autobiografie, fotografii etc. Multe alte lucrări vor fi adăugate pe parcursul următorilor ani.

Arhiva se găseşte la adresa de internet http://darwin-online.org.uk.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici