Scriitorul Gregory White Smith, distins cu premiul Pulitzer, a murit la vârsta de 62 de ani

Scriitorul şi biograful Gregory White Smith, recompensat cu premiul Pulitzer, pentru volumul biografic "Jackson Pollock: An American Saga", a decedat la vârsta de 62 de ani, din cauza unei tumori cerebrale, pe 10 aprilie, în Aiken, Carolina de Sud.

103 afișări
Imaginea articolului Scriitorul Gregory White Smith, distins cu premiul Pulitzer, a murit la vârsta de 62 de ani

Scriitorul Gregory White Smith, distins cu premiul Pulitzer, a murit la vârsta de 62 de ani (Imagine: Shutterstock)

Volumul "Jackson Pollock: An American Saga", care i-a adus lui Gregory White Smith mult râvnitul premiu Pulitzer în 1990, a stat la baza unui film despre marele pictor american, intitulat "Pollock" (2000), cu Ed Harris, care a semnat şi regia peliculei, informează contactmusic.com.

Pentru rolul din acest film, Ed Harris a fost nominalizat la Oscar, iar Marcia Gay Harden a câştigat premiul Academiei americane pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Gregory White Smith a scris, de asemenea, o biografie a pictorului olandez Vincent van Gogh, intitulată "Van Gogh: The Life".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici