Scrisori de dragoste ale lui James Dean vor fi scoase la licitaţie. La ce preţ sunt estimate

Scrisori ale lui James Dean către o iubită a sa vor fi scoase la licitaţie pe 23 noiembrie, la Londra, de casa Christie's, estimându-se că vor fi vândute pentru o sumă totală de 16.000 de lire sterline (circa 18.000 de euro).

252 afișări
Imaginea articolului Scrisori de dragoste ale lui James Dean vor fi scoase la licitaţie. La ce preţ sunt estimate

James Dean (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Notele scrise de mână de Dean către Barbara Glenn, care a fost iubita lui timp de doi ani, provin din arhiva familiei acesteia şi nu au mai fost scoase la vânzare până în prezent, potrivit bbc.co.uk.

Cele trei scrisori, trimise în 1954, vor fi scoase la vânzare separat şi se estimează că împreună vor fi vândute pentru circa 18.000 de euro. Tot atunci, vor mai fi scoase la licitaţie o serie de fotografii cu Dean şi Glenn împreună.

În prima scrisoare, datată 10 ianuarie 1954, Dean vorbeşte despre repetiţiile pentru un spectacol de pe Broadway, cea de-a doua, din 7 mai, a fost trimisă în timp ce actorul se afla la filmări pentru "La Est de Eden/ East of Eden", filmul în care a avut primul său rol principal.

În cea de-a treia scrisoare, Dean glumeşte cu Glenn scriind "Draga mea, nu ţi-am mai scris pentru că m-am îndrăgostit", precizând apoi că se referă la calul său - Cisco, "the Kid". Subliniind cât de dor îi este de casă, actorul îi mulţumeşte iubitei sale pentru "cea mai drăguţă şi dulce scrisoare din lume".

Fiul Barbarei Glenn, regizorul Keith Gordon, care scoate la vânzare scrisorile, a spus că mama lui nu a discutat prea mult despre povestea ei de dragoste cu Dean, dar "Jimmy a fost prima ei relaţie serioasă, de adult". "Se pare că (relaţia n.r.) era foarte intensă şi a implicat numeroase despărţiri şi împăcări, dar ea rămânea de multe ori confidenta lui, chiar şi în perioadele de răceală", a mai spus Gordon.

James Dean, protagonistul filmelor "Rebel fără cauză" şi "La Est de Eden", a murit într-un accident de maşină în 1955, la doar 24 de ani, aflându-se în plin avânt în carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici