Scrisori de dragoste redactate de Mick Jagger, vândute la licitaţie - VIDEO

Câteva scrisori de dragoste pe care Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, le-a expediat în vara anului 1969 cântăreţei americane de culoare Marsha Hunt, cu care avea o relaţie, au fost vândute cu 231.000 de euro la o licitaţie organizată miercuri la Londra, de casa Sotheby's.

229 afișări
Imaginea articolului Scrisori de dragoste redactate de Mick Jagger, vândute la licitaţie - VIDEO

Scrisori de dragoste redactate de Mick Jagger, vândute la licitaţie (Imagine: sothebys.com)

Potrivit AFP, în perioada în care Mick Jagger a expediat cele 10 scrisori, rockerul britanic turna un film într-un deşert australian, iar Marsha Hunt juca în musicalul "Hair", la Londra. Afişul oficial al spectacolului o prezintă de altfel pe artista americană cu o coafură afro.

"Timpul care trece a dat acestor scrisori un anumit loc în istoria noastră culturală", a declarat Marsha Hunt, după licitaţie. Scrisorile erau estimate între 111.000 şi 160.000 de dolari.

"Anul 1969 a marcat începutul sfârşitului unei perioade revoluţionare, cruciale, influenţată de artişti precum The Beatles, The Rolling Stones, James Brown şi Bob Dylan", a adăugat artista americană.

"Gândurile lor nu ar trebui să rămână doar în proprietatea familiilor lor, ci ar trebui să fie cunoscute şi de publicul larg, pentru a dezvălui cum erau aceşti artişti influenţi", a adăugat Marsha Hunt, care este mama primului copil al solistului trupei The Rolling Stones, Karis, născută în 1970. 

Aceste scrisori evocă primii paşi făcuţi de om pe Lună, relaţia dintre John Lennon şi Yoko Ono, texte de Christopher Isherwood, dar şi detalii despre Festivalul Isle of Wight din sudul Angliei.

Hunt este mama primului copil al lui Jagger, Karis, născută în 1970. Relaţia lui Jagger cu artista afro-americană a fost ţinută secretă până în 1972. De altfel, Hunt spune că ea a fost sursa de inspiraţie pentru piesa "Brown Sugar", a trupei The Rolling Stones, pe care Jagger a compus-o în Australia. 

Într-un interviu acordat publicaţiei britanice The Guardian, Marsha Hunt, în prezent în vârstă de 66 de ani, a spus că a fost nevoită să vândă aceste scrisori pentru că nu mai poate să îşi plătească facturile şi pentru a putea să îşi renoveze casa. "Sunt falită", a spus artista, care locuieşte în Franţa.

Mick Jagger face parte din trupa The Rolling Stones, alături de Ronnie Wood, Charlie Watts şi Keith Richards. Trupa The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimelor cinci decenii şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

Jagger a fost căsătorit de două ori şi a avut numeroase relaţii cu femei celebre, printre care Marianne Faithfull, Carla Bruni, Sophie Dahl şi Angelina Jolie. El are şapte copii, cu patru femei diferite. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici