Mick Jagger va produce un film despre James Brown

Mick Jagger, solistul trupei The Rolling Stones, va produce un film despre viaţa şi cariera cântăreţului american de muzică soul James Brown, informează site-ul revistei New Musical Express.

197 afișări
Imaginea articolului Mick Jagger va produce un film despre James Brown

Mick Jagger va produce un film despre James Brown (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Acest proiect cinematografic beneficiază de susţinerea familiei cântăreţului James Brown, informează site-ul revistei New Musical Express.

Mick Jagger s-a asociat pentru a produce noul film cu veteranul de la Hollywood Brian Grazer. Grazer lucrează la acest film de mulţi ani şi intenţiona să atribuie rolul principal chiar lui James Brown, însă cântăreţul a murit în 2006, înainte ca lungmetrajul să intre în preproducţie.

Filmul va avea la bază un scenariu scris de Jez Butterworth şi John-Henry Butterworth.

Această peliculă biografică va prezenta ascensiunea spectaculoasă a cântăreţului James Brown, care, deşi a avut o copilărie marcată de sărăcie, a reuşit să ajungă unul dintre cântăreţii de legendă din muzica americană şi să fie supranumit "naşul muzicii soul".

Filmul nu are încă un titlu, iar Tate Taylor se află în negocieri avansate pentru a fi desemnat regizorul peliculei.

Tommie Rae Brown, văduva artistului de culoare, a declarat: "Sunt profund onorată de faptul că Mick Jagger şi Brian Grazer, doi dintre artiştii preferaţi ai soţului meu, James Brown, s-au asociat pentru a aduce povestea vieţii sale pe marele ecran".

Nu se ştie deocamdată cine va interpreta rolul lui James Brown, însă principalii favoriţi sunt, potrivit site-ului Deadline.com, actorii Eddie Murphy şi Anthony Mackie.

James Brown, printre ale cărui hituri se numără "Living in America", "Papa's Got a Brand New Bag" şi "I Got You (I Feel Good)", a murit de Crăciun, în 2006, în Atlanta, la vârsta de 73 de ani, din cauza unei insuficienţe cardiace provocate de o pneumonie. Cariera lui muzicală s-a întins pe durata a şase decenii, iar Brown este recunoscut drept unul dintre cei mai dinamici artişti pe scenă din istoria muzicii americane.

Mick Jagger face parte din trupa The Rolling Stones, alături de Ronnie Wood, Charlie Watts şi Keith Richards. Trupa The Rolling Stones a vândut peste 200 de milioane de albume în lumea întreagă pe parcursul ultimelor cinci decenii şi a susţinut mii de concerte cu casa închisă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici