Scrisori inedite ale lui Charles Dickens au fost publicate pentru prima dată. Ce dezvăluie acestea

  • Un lot de scrisori inedite şi nepublicate ale lui Charles Dickens, unele dintre ele arătând că acesta era conştient de propria faimă, sunt expuse pentru prima dată.
  • Cele 11 scrisori dezvăluie obiceiurile de lectură ale autorului, proiectele de scriere şi frustrarea sa în legătură cu pierderea serviciului poştal de duminică.
  • Într-una dintre ele scrie că ar fi "atât de îngreunat" încât ameninţă să se mute.
1072 afișări
Imaginea articolului Scrisori inedite ale lui Charles Dickens au fost publicate pentru prima dată. Ce dezvăluie acestea

Scrisori inedite ale lui Charles Dickens au fost publicate pentru prima dată. Ce dezvăluie acestea

Scrisorile, care fac parte dintr-o colecţie în valoare de 1,8 milioane de lire sterline, au fost achiziţionate de Muzeul Charles Dickens.
 
Într-una dintre ele, datată 10 februarie 1866, în care se discută despre eliminarea serviciului poştal de duminică, Dickens spune: „Vă rog să spuneţi că mă opun în mod hotărât şi cu toată tăria la impunerea unui asemenea inconvenient asupra mea".
 
El se referă la numărul de scrisori pe care le primeşte şi le trimite, spunând că ar fi "atât de îngreunat de restricţia propusă încât cred că m-ar forţa să îmi vând proprietatea de aici" şi să părăsesc satul Higham din Kent, potrivit BBC.
 
„Sunt în cele mai bune relaţii cu vecinii mei, săraci şi bogaţi, şi cred că le-ar părea rău să mă piardă", scrie autorul unor clasici, printre care Oliver Twist şi A Christmas Carol.
 
Mai mult de 300 de articole, printre care obiecte personale, portrete, schiţe, afişe de teatru şi cărţi, au fost achiziţionate de la un colecţionar american în 2020.
 
Emily Dunbar, curator la Muzeul Charles Dickens, spune că scrisoarea în care se plânge de serviciul poştal este un "mare exemplu în care Dickens dă dovadă de auto-importanţă, conştientizarea marii sale faime şi a poziţiei sale în societate ieşind în evidenţă".
 
Ea a spus că "unul dintre cele mai bune lucruri" despre aceste scrisori este faptul că arată că autorul scria la 30, 40 şi 50 de ani şi "varietatea de subiecte care îi ocupau mintea".
 
Expoziţia va fi la Muzeul Charles Dickens şi online începând de miercuri.
 
Dickens este unul dintre cei mai importanţi scriitori ai secolului al XIX-lea, cunoscut pentru clasici precum Oliver Twist şi A Christmas Carol. Influenţa sa depăşeşte cu mult sfera literaturii şi multe dintre frazele, personajele şi ideile sale s-au înrădăcinat în cultura modernă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici