Scrisorile de dragoste ale actorului James Dean au fost vândute la licitaţie. Vezi cu cât au fost achiziţionate

Trei scrisori de dragoste, pe care actorul american James Dean le-a trimis fostei sale iubite Barbara Glenn, au fost vândute pentru 36.000 de dolari, la o licitaţie organizată joi, de casa Christie's, la Londra.

204 afișări
Imaginea articolului Scrisorile de dragoste ale actorului James Dean au fost vândute la licitaţie. Vezi cu cât au fost achiziţionate

Scrisorile de dragoste ale actorului James Dean au fost vândute la licitaţie. Vezi cu cât au fost achiziţionate (Imagine: Mediafax foto/AFP)

James Dean, starul din "Rebel fără cauză", a avut o relaţie cu Barbara Glenn care a durat doi ani. Preţul de vânzare a depăşit estimările specialiştilor, care preconizau că scrisorile vor fi vândute pentru aproximativ 25.000 de dolari, informează contactmusic.com.

În prima scrisoare, datată 10 ianuarie 1954, Dean vorbeşte despre repetiţiile pentru un spectacol de pe Broadway, cea de-a doua, din 7 mai, a fost trimisă în timp ce actorul se afla la filmări pentru "La Est de Eden/ East of Eden", filmul în care a avut primul său rol principal.

În cea de-a treia scrisoare, Dean glumeşte cu Glenn scriind "Draga mea, nu ţi-am mai scris pentru că m-am îndrăgostit", precizând apoi că se referă la calul său - Cisco, "the kid". Subliniind cât de dor îi este de casă, actorul îi mulţumeşte iubitei sale pentru "cea mai drăguţă şi dulce scrisoare din lume".

Scrisorile au fost scoase la vânzare de fiul Barbarei Glenn, cineastul Keith Gordon.

James Dean, protagonistul filmelor "Rebel fără cauză" şi "La Est de Eden", a murit într-un accident de maşină, în 1955, la doar 24 de ani, într-o perioadă în care cariera lui se afla în plin avânt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici