Scrisorile prinţesei Diana către o fostă guvernantă, scoase la licitaţie

Patru scrisori ale prinţesei Diana către o fostă guvernantă vor fi scose la licitaţie, la Londra, acestea cuprinzând atât confesiuni legate de nunta cu prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii, cât şi detalii despre relaţia dintre cei doi.

24 afișări
Imaginea articolului Scrisorile prinţesei Diana către o fostă guvernantă, scoase la licitaţie

Scrisorile prinţesei Diana către o fostă guvernantă, scoase la licitaţie (Imagine: www.dailymail.co.uk.)

"Să mă vezi pe mine dansând e ca şi cum ai contempla un elefant", mărturisea, în 1985, Diana, cea care a fost considerată o emblemă a eleganţei. Cuvintele se regăsesc într-una din scrisorile adresate fostei sale guvernante, redactată înaintea unui bal la Casa Albă, când prinţesa a dansat cu John Travolta, informează dailymail.co.uk.

Cele patru scrisori sunt evaluate la 10.000 de lire sterline şi fac parte dintr-un lot de 75 de obiecte aparţinând familiei regale, care vor fi scose la licitaţie pe 30 septembrie.

Într-una dintre scrisorile adresate guvernantei Mary Clarke, expediată de la casa familiei Spencer, în 1978, Diana, pe atunci în vârstă de 17 ani, mărturiseşte că iubeşte în viaţă dansul, baletul modern şi jazzul. În celelalte epistole ea povesteşte despre relaţia ei de început cu prinţul Charles, despre emoţiile provocate de nuntă şi despre perioada în care era însărcinată cu prinţul William.

În altă scrisoare, trimisă cu două săptămâni înainte de nunta regală din 1981, Diana scrie că : "Nu mai e mult şi se apropie timpul! Şase luni de logodnă înseamnă ceva şi ar trebui să fie cu orice preţ evitate!"

Într-o scrisoare din 1996, cu un an înainte de a muri, prinţesa povesteşte despre o vizită pe care a făcut-o la casa familiei sale, însoţită de prinţul Charles: "L-am luat cu mine la Althorp şi a fost totul bine, cu excepţia faptului că, în timpul scurtei noastre şederi, am reuşit să rupem două scaune şi să spargem o fereastră mică", scrie prinţesa Diana.

Guvernanta Mary Clarke, destinatara acestor scrisori, are în prezent vârsta de 58 de ani şi se ocupă de dresarea armăsarilor arabi în ţinutul Norfolk. Ea a declarat că i-a fost greu să renunţe la scrisori, dar că va păstra întotdeauna amintirile legate de Diana: "Din nefericire, aceste amintiri sunt umbrite de tristeţe, pentru că visele ei au fost atât de crunt spulberate", a spus ea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici