Scrisorile prinţesei Diana către o fostă guvernantă, vândute pentru 36.000 de euro

Patru scrisori ale prinţesei Diana către o fostă guvernantă, cuprinzând confesiuni legate de nunta cu prinţul Charles, dar şi detalii despre relaţia dintre cei doi, au fost vândute pentru 28.500 de lire sterline (36.000 de euro), la o licitaţie, la Londra.

1408 afișări
Imaginea articolului Scrisorile prinţesei Diana către o fostă guvernantă, vândute pentru 36.000 de euro

Scrisorile prinţesei Diana către o fostă guvernantă, vândute pentru 36.000 de euro (Imagine: Mediafax/AFP)

Cele patru scrisori fuseseră evaluate la 10.000 de lire sterline şi au făcut parte dintr-un lot de 75 de obiecte aparţinând familiei regale, care au fost scoase la licitaţie de casa Reeman Dansie, pe 30 septembrie.

Într-una dintre scrisorile adresate guvernantei Mary Clarke, expediată de la casa familiei Spencer, în 1978, Diana, pe atunci în vârstă de 17 ani, mărturiseşte că a încercat în van să-şi mărite sora mai mare, Sarah, cu prinţul Charles, moştenitorul tronului Marii Britanii. Diana va fi, de altfel, cea care va deveni soţia prinţului, în 1981. Această scrisoare a fost vândută pentru suma de 12.431 de lire sterline (15.700 de euro).

În aceeaşi scrisoare, Diana, devenită ulterior un simbol al eleganţei, mărturiseşte guvernantei că iubeşte muzica şi dansul, dar că nu este talentată în aceste domenii. "Să mă vezi pe mine dansând e ca şi cum ai contempla un elefant", mărturisea Diana.

Trei alte scrisori au fost vândute în cadrul aceleiaşi licitaţii pentru 16.079 de lire sterline (20.300 de euro).

Într-una din aceste scrisori, trimisă cu două săptămâni înainte de nunta regală din 1981, Diana scrie că : "Nu mai e mult şi se apropie timpul! Şase luni de logodnă înseamnă ceva şi ar trebui să fie cu orice preţ evitate!".

Într-o scrisoare din 1996, cu un an înainte de a muri, prinţesa povesteşte despre o vizită pe care a făcut-o la casa familiei sale, însoţită de prinţul Charles: "L-am luat cu mine la Althorp şi a fost totul bine, cu excepţia faptului că, în timpul scurtei noastre şederi, am reuşit să rupem două scaune şi să spargem o fereastră mică", scrie prinţesa Diana.

După o nuntă ca în basme, în 1981, Charles şi Diana au divorţat în 1996. Prinţesa a murit în 1997, în urma unui tragic accident de maşină care a avut loc la Paris.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici