Scufundare EXTREMĂ într-un lac din HIMALAYA: Christian Redl a plonjat într-un lac la peste 5.000 de metri altitudine

Un austriac în vârstă de 36 de ani a stabilit, miercuri, un nou record mondial în domeniul scufundărilor acvatice, după ce a plonjat într-unul dintre lacurile Gokyo din munţii Himalaya, aflat la o altitudine de 5.160 de metri.

558 afișări
Imaginea articolului Scufundare EXTREMĂ într-un lac din HIMALAYA: Christian Redl a plonjat într-un lac la peste 5.000 de metri altitudine

Scufundare EXTREMĂ într-un lac din HIMALAYA: Christian Redl a plonjat într-un lac la peste 5.000 de metri altitudine

Performanţa temerarului austriac a fost monitorizată cu ajutorul unui dispozitiv GPS.

"Misiune îndeplinită", a scris Christian Redl pe site-ul său.

Lacurile Gokyo din Nepal se află la altitudini cuprinse între 4.700 de metri şi 5.160 de metri. Christian Redl a dorit să se scufunde în aceste lacuri, echipat cu un combinezon din neopren şi fără butelie de oxigen, timp de două-trei minute.

Sportivul şi echipa care îl însoţeşte se aflau miercuri într-o zonă în care nu există reţea telefonică şi nici conexiune la internet. Ei vor putea să transmită, joi, informaţiile şi datele tehnice asociate acestei reuşite, precum şi fotografiile realizate în timpul scufundării.

Pe 14 octombrie, un alt austriac, Felix Baumgartner, a devenit primul om din lume care a depăşit viteza sunetului în cădere liberă, după ce a sărit dintr-un balon, de la altitudinea de 39.045 de metri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici