Sean Connery, citat într-o anchetă imobiliară vizând spălarea de bani

Actorul scoţian Sean Connery este citat într-o anchetă imobiliară cu privire la vânzarea unei reşedinţe care i-a aparţinut, în oraşul Marbella (Spania), informează AFP, citând surse judiciare.

43 afișări
Imaginea articolului Sean Connery, citat într-o anchetă imobiliară vizând spălarea de bani

Sean Connery, citat într-o anchetă imobiliară vizând spălarea de bani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Numele lui Sean Connery este menţionat într-o anchetă preliminară, care se referă, printre altele, la spălare de bani şi abuz în serviciu, la vânzarea unor terenuri în condiţii considerate suspecte de către anchetatori, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al Tribunalului Superior al Andaluziei.

Ancheta, a cărei nouă etapă se desfăşoară zilele acestea, este condusă de un judecător de instrucţie din Marbella, care a citat alte şapte persoane ca martori.

În total, 28 de persoane vor fi audiate în acest caz, a mai precizat purtătorul de cuvânt, care nu a vrut să spună dacă Sean Connery face parte din acest grup, cum susţin ziarele spaniole El Pais şi El Mundo.

"Ancheta se desfăşoară în secret şi nu putem preciza numele persoanelor care vor fi audiate, cu atât mai puţin dacă ele nu au primit încă o citaţie oficială de la tribunal", a adăugat acesta.

Miercuri, două firme de avocatură, de la Marbella, respectiv Madrid, au fost percheziţionate în legătură cu această afacere, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al poliţiei, adăugând că nu poate da mai multe informaţii, pentru a respecta "secretul anchetei".

Potrivit El Pais, Sean Connery a cumpărat, la începutul anilor '70, o vilă pe malul mării, între San Pedro Alcantara şi Puerto Banus, la est de centrul oraşului Marbella. Actorul a pus în vânzare casa, în 1998, pentru 9 milioane de dolari. Reşedinţa a fost transformată în complex de apartamente de lux după tranzacţie.

Oraşul Marbella a fost deja zdruncinat, în ultimii ani, de un scandal de corupţie imobiliară, în urma căruia a fost schimbată toată echipa din conducerea municipală.

Potrivit ziarului local Sur, fostul primar al oraşului Marbella, Julian Muñoz, deja cercetat în acest scandal, este îngrijorat din cauza noii anchete.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici