Sean Penn, criticat de britanici după ce a susţinut că pretenţiile Marii Britanii asupra Insulelor Falkland sunt colonialiste, absurde şi arhaice

Membri ai Parlamentului britanic au început să îl critice pe actorul Sean Penn, dar şi filmele acestuia, după declaraţiile făcute recent de starul american despre pretenţiile Marii Britanii asupra Insulelor Falkland.

279 afișări
Imaginea articolului Sean Penn, criticat de britanici după ce a susţinut că pretenţiile Marii Britanii asupra Insulelor Falkland sunt colonialiste, absurde şi arhaice

Sean Penn (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Marea Britanie şi Argentina se luptă pentru a deţine suveranitatea asupra Insulelor Falkland încă de la începutul secolului al XIX-lea, iar cel mai recent conflict armat între cele două ţări pentru acest teritoriu, datează din anul 1982.

Sean Penn a declarat recent că "pretenţiile continue ale britanicilor asupra Insulelor Falkland sunt colonialiste, absurde şi arhaice". Actorul american a criticat, totodată, decizia britanicilor de a-l trimite pe prinţul William într-un stadiu militar de pregătire în aceste insule.

Un membru al Parlamentului britanic consideră însă că opiniile starului american reprezintă "un nonsens", informează TMZ.com.

Patrick Mercer, un renumit militar veteran britanic, a criticat la rândul său declaraţiile făcute de Sean Penn, pe care le consideră "idioate".

"Se pare că Sean Penn nu ştie nimic despre această situaţie. În plus, multe dintre filmele sale au fost eşecuri, aşa că nu ar trebui să ne aşteptăm să îi iasă pe gură ceva bun", a adăugat Mercer.

Sean Penn are în spate o longevivă carieră şi a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Mystic River", în 2003. El a debutat, de asemenea, ca regizor, în 2007, cu drama "Into the Wild", foarte apreciată de critici. Actorul a câştigat al doilea premiu Oscar din carieră în februarie 2009, pentru interpretarea memorabilă a politicianului Harvey Milk, care a militat pentru drepturile minorităţii homosexuale, din filmul "Milk - Preţul curajului". Sean Penn a finalizat de curând două filme: "The Tree of Life", de Terrence Malick, şi thrillerul politic "Fair Game", o adaptare de Doug Liman a memoriilor scrise de Valerie Plame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici