Sean Penn va interpreta rolul unui preşedinte american într-o nouă miniserie TV

Sean Penn va reveni în curând pe micile ecrane cu primul său rol major în televiziune, într-o miniserie TV produsă de postul HBO, în care starul hollywoodian va interpreta rolul celui de-al şaptelea preşedinte american, Andrew Jackson, informează contactmusic.com.

108 afișări
Imaginea articolului Sean Penn va interpreta rolul unui preşedinte american într-o nouă miniserie TV

Sean Penn va interpreta rolul unui preşedinte american într-o nouă miniserie TV (Imagine: AFP/Mediafax Foto)

Actorul american, de două ori câştigător al premiului Oscar, va interpreta rolul principal în noua producţie a postului HBO, o miniserie ce va avea o durată de şase ore, inspirată din volumul "American Lion: Andrew Jackson in the White House", scris de Jon Meacham, recompensat cu premiul Pulitzer pe 2009 la categoria "biografie sau autobiografie".

Miniseria va relata transformarea extraordinară a lui Andrew Jackson care, dintr-un orfan cu o copilărie modestă, a devenit un lider politic charismatic, considerat de istoricii americani drept primul "preşedinte al poporului".

Sean Penn va fi şi producător executiv al acestei miniserii TV, care va marca primul său rol major în televiziune. Actorul american a avut apariţii episodice, în calitate de invitat special, în seriale precum "Prietenii tăi/ Friends", "Doi bărbaţi şi jumătate/ Two and a Half Men" şi "Little House on the Prairie".

Sean Penn, în vârstă de 55 de ani, are în spate o lungă carieră şi a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Mystic River", în 2004. Penn a debutat, de asemenea, ca regizor, în 2007, cu drama "Into the Wild", foarte apreciată de critici. Starul hollywoodian a câştigat un al doilea premiu Oscar din carieră, în 2009, pentru interpretarea memorabilă a politicianului Harvey Milk, care a militat pentru drepturile homosexualilor, din filmul "Milk - Preţul curajului".

Sean Penn a mai jucat în "Pomul vieţii/ The Tree of Life", de Terrence Malick, şi thrillerul politic "Ţintă legitimă/ Fair Game", o adaptare de Doug Liman a memoriilor scrise de Valerie Plame. Cele mai recente filme ale sale sunt "Elita gangsterilor/ Gangster Squad"(2013) şi "The Gunman. Pe viaţă şi pe moarte/ The Gunman" (2015).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici