Sean Penn va juca într-un film despre administraţia Bush (Video)

Actorul american Sean Penn, proaspăt câştigător al premiului Oscar, pentru rolul din filmul "Milk", urmează să joace în thriller-ul politic "Fair Game", bazat pe fapte reale, alături de actriţa australiană Naomi Watts, informează allocine.fr.

50 afișări
Imaginea articolului Sean Penn va juca într-un film despre administraţia Bush (Video)

Sean Penn va juca într-un film despre administraţia Bush (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul va fi regizat de Doug Liman şi va fi o adaptare cinematografică a memoriilor agentului CIA Valerie Plame Wilson.

În februarie 2002, CIA îl trimite pe fostul ambasador american Joseph Wilson în Nigeria pentru a ancheta un presupus trafic de arme de distrugere în masă dintre această ţară şi Irak.

Nu doar că Joseph Wilson nu a descoperit nimic, dar el a demonstrat în plus că documentele pe care se baza administraţia Bush erau false. În iulie 2003, Joseph Wilson a declarat public că Statele Unite au intrat în război bazându-se pe câteva pretexte false.

O săptămână mai târziu, pentru a-l discredita, jurnaliştii americani au divulgat în presa internaţională adevărata identitate a soţiei fostului ambasador, Valerie Palme Wilson, agent CIA, a cărei viaţă a fost astfel pusă în pericol. Surse avizate spun că această informaţie confidenţială a fost transmisă presei de Lewis Libby, secretarul general al vicepreşedintelui american, Dick Cheney.

Toată această poveste a devenit un imens scandal politic, fapt care a pus sub semnul întrebării siguranţa administraţiei Bush.

Sean Penn îl va interpreta pe fostul ambasador american Joseph Wilson, în timp ce Naomi Watts va juca rolul soţiei acestuia, agentul CIA Valerie Plame Wilson.

Filmul "Fair Game" marchează a treia colaborare dintre Sean Penn şi Naomi Watts. Cei doi actori au mai jucat împreună în "Asasinarea lui Richard Nixon" şi în "21 de Grame", al celebrului regizor Alejandro Gonzáles Inárritu.

Sean Penn, în vârstă de 48 de ani, a fost recompensat, duminică, cu un premiu Oscar pentru rolul din filmul "Milk". El a câştigat anterior un Oscar şi un Glob de Aur pentru rolul interpretat în "Mystic River".

Naomi Watts, care s-a făcut remarcată în filmul "Mulholland Drive", de David Lynch, în 2001, a fost nominalizată la premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 2004, pentru "21 Grams", al lui Alejandro Gonzalez Inarritu. În prezent, poate fi văzută pe afişul thrillerului "The International", alături de Clive Owen.

Citeşte şi:

Sean Penn, rebelul de la Hollywood cu mai multe cauze

Discursurile câştigătorilor premiilor Oscar

Lista completă a câştigătorilor celei de-a 81-a ediţii a premiilor Oscar

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici