Secretul lui Elizabeth Taylor: James Dean a fost molestat în copilărie

James Dean a fost molestat în copilărie la vârsta de 11 ani, potrivit unui jurnalist american, care susţine că actriţa Elizabeth Taylor i-a spus acest lucru cu ocazia unui interviu, în anul 1997, obligându-l însă apoi să jure că va păstra acest secret până la moartea ei, relatează dailymail.co.uk.

371 afișări
Imaginea articolului Secretul lui Elizabeth Taylor: James Dean a fost molestat în copilărie

Secretul lui Elizabeth Taylor: James Dean a fost molestat în copilărie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Elizabeth Taylor, care a murit miercuri la vârsta de 79 de ani, şi James Dean erau buni prieteni. Actorul avea 24 de ani când a murit, în anul 1955, la puţin timp după ce a jucat alături de Liz Taylor şi Rock Hudson în filmul "Uriaşul/ Giant".

Jurnalistul Kevin Sessums susţine că legendara actriţă americană i-ar fi mărturisit că James Dean a fost molestat de preotul său la vârsta de 11 ani.

Jurnalistul o intervieva pe Liz Taylor pentru revista POZ, o publicaţie americană care se adresează persoanelor infectate cu virusul HIV şi suferind de SIDA.

Liz Taylor trebuia să vorbească în acel interviu despre acţiunile ei de caritate, despre campaniile de strângere de fonduri şi de creştere a nivelului de informare a populaţiei în legătură cu maladia SIDA.

La un moment dat însă, Liz Taylor s-a abătut de la tema centrală a discuţiei şi i-a dezăluit acel secret întunecat din copilăria lui James Dean, considerat unul dintre cei mai frumoşi bărbaţi de la Hollywood în anii '50.

"L-am iubit pe Jimmy. Îţi voi spune ceva, însă această informaţie trebuie să rămână cu caracter neoficial până când voi muri. OK? Atunci când Jimmy avea 11 ani şi mama lui a murit, a început să fie molestat de preotul lui. Cred că acest lucru l-a bântuit pentru tot restul vieţii. De fapt, chiar ştiu acest lucru. Am vorbit foarte mult despre asta. În timpul filmărilor pentru «Uriaşul» am făcut nopţi albe vorbind şi iar vorbind, iar acesta a fost doar unul dintre lucrurile pe care mi le-a dezvăluit", a declarat Elizabeth Taylor.

Kevin Sessum a intervievat-o pe Liz Taylor în reşedinţa ei din cartierul Bel Air, din Los Angeles, în anul 1997. Cu puţin timp înainte de acel interviu, Liz Taylor fusese spitalizată pentru ca medicii să îi îndepărteze o tumoare pe creier.

Potrivit unui articol publicat de Kevin Sessum pe blogul publicaţiei The Daily Beast, Elizabeth Taylor i-ar fi făcut dezvăluiri despre un alt prieten celebru al ei, dramaturgul Tennessee Williams.

În 1958, Elizabeth Taylor a interpretat rolul Maggie Pollitt în filmul "Pisica pe acoperişul fierbinte/ Cat on a Hot Tin Roof", în care l-a avut ca partener pe Paul Newman. Filmul a fost bazat pe piesa scrisă de Tennessee Williams, autorul altor piese celebre precum "Menajeria de sticlă" şi "Un tramvai numit dorinţă".

Liz Taylor, care susţinea că era o persoană "plictisitoare" în viaţa reală, era convinsă că bunul ei prieten Tennessee Williams nu avea parte de un tratament corect din partea producătorilor de la Hollywood.

"L-am adorat pe Tennesse. Era unul dintre cei mai buni prieteni ai mei. Însă nu avea deloc simţul afacerilor. Am intervenit şi am încercat să fiu agentul lui atunci când am aflat că nu era plătit pentru piesele lui. El credea că încheiase un contract bun. Urma să primească 5% din profiturile aduse de filmele realizate pe baza pieselor sale", a declarat Liz Taylor.

"Aşadar, i-am spus: «Tennesse, în industria filmului nu există profit şi cu atât mai puţin 5% din profit. Totul se rezumă la încasări. Ai primit vreun ban de pe urma filmelor făcute pe baza pieselor tale?» Iar el mi-a spus că nu primise nimic. Am ţipat la el: «Tennessee! De asta nu ai primit nimic!». După aceea m-am ocupat de afacerile lui. L-am iubit foarte mult", a adăugat legendara actriţă americană.

James Dean, protagonistul filmelor "Rebel fără cauză" şi "La Est de Eden", s-a născut la Marion, în 1931 şi a murit într-un grav accident de maşină pe când avea doar 24 de ani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici