Sectorul 6 este curat şi singurul care a atins normele de reciclare ale Uniunii Europene

Advertorial

252 afișări
Imaginea articolului Sectorul 6 este curat şi singurul care a atins normele de reciclare ale Uniunii Europene

Gabriel Mutu: Sectorul 6 este curat şi singurul care a atins normele de reciclare ale Uniunii Europene

Sunt Gabriel Mutu şi toată viaţa am fost un om al faptelor. Ca politician, am fost mereu atras de lucruri concrete, am propus în permanenţă proiecte realizabile şi am urmărit îndeaproape finalizarea lor. Apoi, ca Primar, am avut şansa să mă pot implica activ, să pun umărul la rezolvarea problemelor cu care s-au confruntat locuitorii Sectorului 6.

Paulo Coelho spunea că ”Lumea se schimbă prin exemplul tău, nu prin opinia ta”. Astfel, mi-am dorit, şi în mare parte am realizat ca Sectorul 6 să fie un exemplu de urmat pentru alte administraţii, iar cetăţenii să fie mândri de sectorul lor.

Pentru că, dincolo de vorbe, dincolo de promisiuni, dincolo de culori şi ambiţii politice, dincolo de opinii sau divergenţe, un primar este şi va fi judecat prin realizările sale. Doar acestea pot da măsura capacităţii, priceperii şi implicării sale.

Şi, ca să vă prezint concret, am implementat, încă din primele zile de mandat, Taxa Zero pentru cetăţenii Sectorului 6. Este cel mai mare program de colectare separată a deşeurilor şi de implicare a locuitorilor în strategia de reciclare. În următorul mandat voi extinde acest program la toate asociaţiile de proprietari din sector.

În cadrul asociaţiilor de proprietari înscrise în acest program, colectarea se realizează pe două fracţii: umedă (deşeuri biodegradabile) şi uscată (hârtie şi carton, sticle, plastic şi metal), iar materialele din fracţia uscată sunt prelucrate într-o staţie modernă de sortare, de la marginea sectorului. Prin colectarea unui procent de 33% fracţie uscată, din totalul deşeurilor predate către operatorul de salubrizare autorizat, asociaţiile de proprietari beneficiază de gratuitate pentru acest serviciu public. Voi menţine Sectorul 6 în topul colectării separate a deşeurilor.

În anul 2019, sectorul nostru a fost singurul care a atins ţintele de reciclare impuse de Uniunea Europeană, valorificând 48,5% din totalul deşeurilor colectate. Astfel, din totalul celor 9.000 de tone de deşeuri municipale, pe care le colectăm lunar, peste 2.300 de tone/lună valorificăm prin reciclare şi alte 1.950 de tone prin coincinerare.

Am demarat construirea, la nivelul asociaţiilor de proprietari, a unor spaţii de depozitare moderne (ghene de gunoi), exterioare, utilate cu apă curentă, canalizare, energie electrică şi un sistem de acces controlat prin cartelă pentru fiecare proprietar. Vom elimina, astfel, vandalizarea sacilor şi a tomberoanelor, dar şi depozitele necontrolate de pe domeniul public. Toate Asociaţiile de Proprietari vor beneficia de aceste spaţii moderne până la finalul anului 2021 şi vor primi gratuit, din partea societăţii de salubrizare, pubele specifice fracţiilor stabilite la nivel european.

Continuăm campania de înlocuire şi suplimentare a coşurilor de gunoi stradale, atât pe arterele principale, cât şi pe cele secundare.
Îmbunătăţirea serviciilor de colectare a deşeurilor stradale. Inclusiv deşeurile stradale, colectate amestecat în coşurile de pe domeniul public, trec printr-o etapă de sortare, pentru a transfera, spre valorificare, fracţia reciclabilă.

Am încredere că oamenii din Sectorul 6 apreciază direcţia bună în care ne îndreptăm şi, pe 27 Septembrie, vor vota omul de care are nevoie sectorul pentru a continua lucrurile bine făcute.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
curatenie

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici