Selfie de grup cu distanţare socială. Software-ul Apple care face acest lucru posibil. FOTO

  • Tehnologia ne vine în ajutor cu soluţii creative pentru a face distanţarea fizică mai suportabilă
  • Un software Apple ar putea permite selfie-urile de grup, în condiţii de siguranţă pentru participanţi
  • Iată cum ar putea fi realizate selfie-urile viitorului, în vreme de pandemie
330 afișări
Imaginea articolului Selfie de grup cu distanţare socială. Software-ul Apple care face acest lucru posibil. FOTO

Sursa FOTO: Profimedia

În timp ce oameni din întreaga lume se autoizolează pentru a reduce riscul de infectare cu noul coronavirus, Apple a obţinut un brevet pentru software care va permite selfie-uri de grup...în condiţii de siguranţă.

Biroul de Brevete şi Mărci Comerciale din SUA a acordat recent companiei Apple un brevet pentru software-ul care ar putea permite „selfie-urile de grup sintetice” sau, în alte cuvinte, poze de grup cu menţinerea distanţării fizice.

Software-ul ar permite utilizatorului să îi invite pe ceilalţi să participe la un selfie de grup, ca mai apoi să aranjeze fotografiile într-o singură imagine. Fundalul din selfie-urile „invitaţilor” dispare, iar chipurile acestora sunt plasate direct în fotografia utilizatorului.

Deşi pare că inovaţia are legătură cu pandemia de coronavirus, gigantul Apple a depus actele iniţiale pentru a obţine brevetul în 2018. Procedurile au fost finalizate abia pe 2 iunie 2020, arată CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici