Semnul de "Pornit/Oprit", desemnat simbolul sexului protejat la New York

Simbolul care apare pe butonul "Pornit/Oprit", o linie verticală într-un cerc, a câştigat concursul organizat la New York pentru desemnarea celui mai bun ambalaj de prezervative, au anunţat reprezentanţii primăriei acestui oraş american.

874 afișări
Imaginea articolului Semnul de "Pornit/Oprit", desemnat simbolul sexului protejat la New York

Semnul de "Pornit/Oprit", desemnat simbolul sexului protejat la New York (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest simbol sugestiv se regăseşte pe butoanele de pornire şi oprire a tuturor PC-urilor, telecomenzilor şi altor aparate electronice.

Concurând cu alte 600 de desene sosite din lumea întreagă, butonul "Pornit/Oprit" a trecut de toate etapele concursului, ajungând printre cei cinci finalişti, alături de o garnitură de metrou dispărând într-un tunel, un joben, o gură de canal şi un cerc înconjurat de bule multicolore în care poate fi citit mesajul "Să protejăm împreună New York-ul".

"Sper că, datorită acestui simbol ce va fi desenat pe ambalaj, oamenii îşi vor aminti că ei sunt aceia care deţin controlul. Cu toţii avem puterea de a ne proteja de maladiile transmisibile pe cale sexuală şi de sarcinile neprogramate", a declarat Luis Acosta, autorul desenului câştigător.

Simbolul va apărea pe milioanele de ambalaje de prezervative distribuite gratuit de municipalitate în baruri, clinici medicale şi în sălile de sport din New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici