Senzaţie în Venezuela. O grădină zoologică a întâmpinat primii trei pui de leu alb din ţară

O grădină zoologică din Venezuela a întâmpinat primii trei pui de leu alb din ţară, născuţi în captivitate. Este un pas important pentru aceste animale rare din punct de vedere genetic, a căror populaţie sălbatică numără doar o duzină de exemplare în Africa de Sud, ţara lor natală.

919 afișări
Imaginea articolului Senzaţie în Venezuela. O grădină zoologică a întâmpinat primii trei pui de leu alb din ţară

Puii s-au născut în această săptămână în Camatagua şi Sebastian, conform AFP.

"Sunt primii lei albi născuţi în Venezuela. Avem trei pui, doi masculi şi o femelă", a declarat Anthony De Benedictis, directorul grădinii zoologice Las Delicias din Maracay, Venezuela.

Puii au fost luaţi de la mama lor pentru a fi crescuţi şi a li se spori şansele de supravieţuire, a declarat De Benedictis. Se ştie că leoaicele aflate în captivitate îşi ucid puii.

Leii albi sunt o raritate genetică specifică unei regiuni din sudul Africii, potrivit Global White Lion Protection Trust. Culoarea este cauzată de o genă recesivă similară cu cea care provoacă ochii albaştri la oameni.

Îngrijirea puilor presupune o muncă de 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Aceştia trebuie hrăniţi non-stop cu lapte îmbogăţit cu un supliment special.

"Suntem cu toţii dedicaţi îngrijirii lor", a declarat Leonel Ovalle Moleiro, şeful unei echipe formate din trei medici veterinari şi alţi şapte îngrijitori însărcinaţi cu bunăstarea puilor.

"Facem ture de noapte, ture de zi, monitorizăm creşterea lor în greutate, aportul de hrană şi, bineînţeles, sănătatea puilor şi a mamei lor."

Ovalle Moleiro a indicat unul dintre puii masculi ca fiind cel mai "somnoros" şi cel mai reticent la băutură.

Femela, însă, "devorează lichidul, este hiperactivă, se mişcă în permanenţă", a zâmbit el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici