Sergiu Nicolaescu revine oficial la comedie din 9 aprilie cu POKER

Cel mai nou film al lui Sergiu Nicolaescu, "Poker", va avea premiera în cinematografele româneşti pe 9 aprilie.

151 afișări
Imaginea articolului Sergiu Nicolaescu revine oficial la comedie din 9 aprilie cu POKER

Sergiu Nicolaescu revine oficial la comedie din 9 aprilie cu POKER

Filmul va putea fi văzut în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Timiş (Timişoara) şi la Cinema City (Cotroceni, Cluj, Piteşti şi Iaşi), fiind distribuit de MediaPro Distribution.

De-a lungul timpului, Sergiu Nicolaescu a devenit un nume sinonim cu unele dintre cele mai incitante momente ale cinematografului românesc. Dramele şi peliculele de acţiune, un gen aproape necunoscut în România comunistă, au adus în săli milioane de români dornici de filme lipsite de propaganda vremii. Comedia este însă exemplificată printr-un singur moment în cariera regizorului - "Nea Mărin Miliardar" -, devenit între timp un clasic. Însă, cu toate că "Nea Mărin Miliardar", singura sa comedie, realizată în 1981, a fost desemnată cel mai vizionat film românesc al tuturor timpurilor, potrivit unui studiu realizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România, abia în 2009 regizorul a mai abordat aceasta cheie, odată cu începerea filmărilor la "Poker".

O adaptare pentru marele ecran a celebrei piese de teatru cu acelaşi nume a scenaristului Adrian Lustig, filmul "Poker" reuneşte în rolurile principale nume sonore, precum Horaţiu Mălăele, Vladimir Găitan, Valentin Teodosiu, Ion Riţiu, Mircea Diaconu, Jean Constantin, Vasile Muraru şi Cătălina Grama (Jojo).

Poker - Sergiu Nicolaescu

Filmul "Poker" prezintă povestea a patru prieteni ale căror destine se intersectează în copilărie şi care, odată ajunşi la maturitate, întruchipează tipologii reprezentative pentru societatea românească actuală: politicianul veros (Claudiu Viţelaru), mafiotul care îşi doreşte, prin orice mijloace, să acceadă în politică (Titel Pangica) sau medicul fără conştiinţă (Horia Vrabete). "Cred că subiectul e mai actual ca niciodată şi reflectă întocmai realitatea - mai ales cea politică - a României de astăzi", declară regizorul.

Poker - Sergiu Nicolaescu

O producţie MediaPro Pictures, filmul "Poker" prezintă imoralitatea şi intrigile ascunse ale liderilor societăţii, care au creat o junglă cotidiană unde legile sunt făcute de cei care deţin puterea.

Poker - Sergiu Nicolaescu

Născut pe 13 aprilie 1930, Sergiu Nicolaescu este unul dintre cei mai prolifici regizori, actori şi scenarişti din film. Printre peliculele semnate de el se numără "Carol" (2009), "Supravieţuitorul" (2008), "Mircea" (1989), "Noi, cei din linia întâi" (1986), "Duelul" (1981) - din seria "Comisarul Moldovan", "Ultima noapte de dragoste" (1980).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici