Serialele "Mad Men" şi "30 Rock", marile câştigătoare la premiile Emmy - VIDEO

Serialul de comedie "30 Rock" şi drama "Mad Men" au fost marile câştigătoare la cea de-a 61-a gală a premiilor Emmy, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi în timpul căreia producţiile de televiziune deja consacrate s-au impus în faţa celor noi.

46 afișări
Imaginea articolului Serialele "Mad Men" şi "30 Rock", marile câştigătoare la premiile Emmy - VIDEO

Serialele "Mad Men" şi "30 Rock", marile câştigătoare la premiile Emmy (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi conducea în topul nominalizărilor, la 22 de categorii, producţia NBC "30 Rock" a câştigat doar cinci premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun actor într-un serial de comedie (Alec Baldwin), pentru cel mai bun serial de comedie şi pentru cel mai bun scenariu de comedie.

Însă creatoarea acestui serial, Tina Fey, câştigătoarea de anul trecut a categoriei "cea mai bună actriţă într-un serial de comedie", a pierdut anul acesta în faţa australiencei Toni Collette, premiată pentru rolul din "United States of Tara".

În mod similar, producţia AMC "Mad Men", nominalizată la 16 categorii, a câştigat doar trei premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun scenariu al unui serial dramă (Matthew Weiner, creatorul show-ului), cel mai bun scenariu dramă şi cel mai bun serial-dramă.

Anul trecut, "Mad Men" a făcut istorie la gala Emmy, fiind prima producţie a unei alte companii decât HBO care a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramă.

Glenn Close a câştigat premiul Emmy pentru cea mai bună actriţă într-un serial dramă, pentru rolul din producţia FX "Damages". La primirea premiului, Close a declarat că în acest serial joacă "rolul vieţii sale", cel al unui avocat nemilos.

Bryan Cranston a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un serial dramă, pentru rolul unui profesor de chimie care devine traficant de droguri pentru a-şi plăti facturile medicale, în producţia AMC "Breaking Bad".

Brendan Gleeson a câştigat, pentru interpretarea lui Winston Churchill, în producţia HBO "Into The Storm", premiul pentru cel mai bun actor într-o miniserie/ un film de televiziune, în timp ce Jessica Lange a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-o miniserie/ un film tv, pentru rolul din "Grey Gardens".

"Amazing Race" a câştigat premiul pentru cel mai bun reality show, surclasând producţii precum "American Idol", "Dancing with the Stars", "Top Chef" şi "Project Runway". Premiul Emmy pentru cea mai bună producţie de televiziune non-fiction a fost acordat "American Masters", a postului PBS.

Gazda acestei gale a fost Neil Patrick Harris, star al producţiei CBS "How I Met Your Mother".

Anul trecut, gala Emmy a atras cea mai mică audienţă din istoria acestor premii, doar 12,2 milioane de spectatori.

Pentru a oferi spectatorilor un mod de a se exprima şi a participa la această gală, organizatorii premiilor Emmy - Academy of Television Arts and Sciences - le-a oferit acestora şansa de a vota online în timpul evenimentului, pentru "momentul anului". Premiul acestei categorii a revenit unei scene din serialul cu vampiri "True Blood", al HBO.

La aceeaşi gală au mai fost premiaţi:

Kristin Chenoweth (cel mai bun rol secundar feminin într-un serial de comedie,"Pushing Daisies", serial anulat în primăvară de ABC),

Jon Cryer (cel mai bun rol secundar masculin într-un serial de comedie, "Two And A Half Men"),

Michael Emerson (cel mai bun rol secundar într-un serial dramă, "Lost"),

Ken Howard (cel mai bun rol secundar într-o miniserie/ un film tv, "Grey Gardens"),

Cherry Jones (cel mai bun rol secundar feminin într-un serial dramă, "24 de ore/ 24"),

Shohreh Aghdashloo (cel mai bun rol secundar feminin într-o mini-serie/ un film tv, "House Of Saddam").

Video Stirileprotv.ro

"South Park" a câştigat premiul Emmy pentru cea mai bună producţie animată cu durata sub o oră, în timp ce "Destination Imagination (Foster's Home For Imaginary Friends)", al Cartoon Network, a câştigat premiul pentru producţii animate cu durata peste o oră.

Producţia HBO "Grey Gardens" - despre rudele excentrice ale lui Jacqueline Kennedy - a câştigat şase premii Emmy, inclusiv cel pentru cel mai bun film de televiziune.

Producţia BBC "Little Dorritt" a câştigat şapte premii Emmy, inclusiv pentru cea mai bună mini-serie şi cel mai bun scenariu de mini-serie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici