Serialul „Urzeala Tronurilor” este folosit de armată şi poliţie pentru promovare pe reţele sociale | FOTO

„Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” se dovedeşte un izvor de inspiraţie pentru forţele armate şi poliţia din diferite state europene care îşi promovează serviciile folosind elemente împrumutate din celebrul serial.

1553 afișări
Imaginea articolului Serialul „Urzeala Tronurilor” este folosit de armată şi poliţie pentru promovare pe reţele sociale | FOTO

Serialul „Urzeala Tronurilor” este folosit de armată şi poliţie pentru promovare pe reţele sociale | FOTO

Armata franceză glumeşte folosind una dintre cele mai cunoscute formule din ”Urzeala Tronurilor/ Game of Thrones” şi publică pe contul oficial de Twitter al Forţelor Armate o fotografie cu unul din tancurile pe care le are în dotare cu explicaţia "Dracarys".

În limba High Valyrian, ”Dracarys” înseamnă ”Focul Dragonului”, fiind cuvântul folosit de Daenerys Targaryen pentru a da semnalul dragolului său, Drogon, să sufle flăcări distrugătoare.

Şi poliţia din Trondheim, un oraş din centrul Norvegiei, se alătură din mers curentului inspirat din serial publicând pe pagina proprie de facebook o imagine cu un membru al forţelor de ordine care împinge spre arest o persoană care are chipul Regelui Nopţii, liderul Umblătorilor Albi, din serial.

Sezonul al optulea din "Urzeala Tronurilor" a debutat duminică seară, în SUA, cu episodul "Winterfell", primul dintre cele şase ale seriei finale.

Încă de la lansare, în 2011, "Urzeala Tronurilor" a devenit un fenomen global şi cel mai iubit serial din istoria HBO. "Game of Thrones" a primit de-a lungul timpului foarte multe premii, inclusiv 47 de Primetime Emmy, cinci trofee din partea Sindicatului actorilor americani şi un Peabody Award.

 

 

Inspirat din seria de romane "A Song of Ice and Fire/Cântec de gheaţă şi foc", de George R.R. Martin, serialul "Urzeala tronurilor" are o acţiune amplasată într-un ţinut fictiv, numit Westeros. Magia, aventurile eroice şi elementele fantastice vin în completarea acţiunii din "Urzeala tronurilor".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici