Sex Pistols - în negocieri pentru un concert în România

Formaţia britanică Sex Pistols, pionierii muzicii punk, ar putea concerta în România anul acesta, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţi ai Kompas Events, care se află în negocieri cu managementul trupei încă din decembrie anul trecut.

2 afișări
Imaginea articolului Sex Pistols - în negocieri pentru un concert în România

Sex Pistols - în negocieri pentru un concert în România

Potrivit acestora, un contract pentru un concert în România nu a fost încă semnat, trupa urmând însă să susţină un turneu european în 2008.

Membrii supravieţuitori ai trupei Sex Pistols s-au reunit la începutul lunii noiembrie a anului trecut, la Londra, pentru un concert ce a sărbătorit împlinirea a 30 de ani de la lansarea primului album al formaţiei, "Never Mind the Bollocks".

John Lyndon, Steve Jones, Paul Cook şi Glen Matlock, au susţinut apoi încă patru concerte la Brixton Academy din Londra, şi alte două la Manchester şi Glasgow.

Trupa de punk rock Sex Pistols a fost formată la Londra, în 1975, de solistul Johnny Rotten, chitaristul Steve Jones, toboşarul Paul Cook şi basistul Glen Matlock, ulterior înlocuit de Sid Vicious. Membrii trupei s-au despărţit în 1978, după un turneu american dezastruos şi moartea basistului Sid Vicious în urma unei supradoze de droguri.

Albumul de debut al trupei Sex Pistols, "Never Mind the Bollocks", a fost lansat în 1977 şi a stârnit vii controverse. Pe acest album au apărut hiturile "Anarchy In The UK" şi "Pretty Vacant".

Deşi cariera iniţială a durat doar trei ani, timp în care trupa a lansat doar patru single-uri şi un album de studio, Sex Pistols a fost descrisă de BBC ca "trupa simbol a punk rock-ului britanic". Trupe post-punk precum, Joy Division, Smiths, Nirvana, şi brit pop, precum Blur, Oasis şi Pulp, s-au inspirat din curentul iniţiat de Sex Pistols.

În 2006, membrii trupei Sex Pistols au fost incluşi în Rock and Roll Hall of Fame, dar aceştia au refuzat să fie prezenţi la ceremonie şi au trimis, în schimb, un bilet scris de mână cu un mesaj grosolan.

Pe lângă concertul Sex Pistols, organizatorii de la Kompas Events au spus că negociază şi pentru o revenire într-un concert al trupei Lacrimosa, care a mai concertat la Bucureşti în 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici