SF. NICOLAE 2018: Aproape 800.000 de români îşi sărbătoresc onomastica

Aproape 800.000 de români, majoritatea bărbaţi, îşi sărbătoresc onomastica, joi, cu ocazia Sfântului Ierarh Nicolae, potrivit statisticilor Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

612 afișări
Imaginea articolului SF. NICOLAE 2018: Aproape 800.000 de români îşi sărbătoresc onomastica

SFÂNTUL NICOLAE: Aproape 80.000 de români îşi sărbătoresc onomastica vineri

La mulţi ani, de Sfântul Nicolae! Aproximativ 800 000 de români îşi serbează ziua numelui în 6 decembrie, dintre care 510.000 sunt bărbaţi şi peste 280.000 sunt femei. 

Majoritatea bărbaţilor care îşi sărbătoresc onomastica se numesc Nicolae.Ca şi derivate ale numelui, regăsim - Niculai, Neculai, Nicuşor sau Niculae. Mai puţini numesc Nic, Nik, Lae, Laie sau Niklas. Printre sărbătoriţi se numără şi care poartă numele Nicolăiţă, Niculăiţă, Culae sau Nicholaus.

Din totalul româncelor care îşi sărbătoresc ziua numelui majoritatea se numesc Nicoleta. Există şi românce cu numele: Niculina, Nicolina, Niculita, Niculiţa, Nicole sau Nikole. Mai puţine femei se numesc Nichi, Nikko, Nikka, Nikke, Nikki Nikky sau Niculăiţa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici